anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Curăţarea de funingine a unui coş a creat panică la Spitalul „Sf. Maria”

GALERIE
panica, fum, spital copii
  • panica, fum, spital copii
- +

Iniţial s-a crezut că este un incendiu şi două sute de copii şi angajaţi au ieşit afară din spital. „Accidental a fost inversat sensul de evacuare al ventilatorului, iar funinginea a fost introdusă în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune”, au arătat reprezentanţii ISU

 

În cursul dimineţii de ieri, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi au fost semnalate degajări de fum şi funingine pe mai multe etaje ale unităţii medicale, iniţial existând informaţii că este vorba despre un incendiu. Aproximativ 200 de persoane, printre care 50 de copii, aparţinători şi angajaţi au fost evacuaţi din zona afectată, la faţa locului intervenind mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi. „În jurul orei 9.00 au fost semnalate degajări de fum şi funingine din spaţiul tehnic către parter, etajele 1, 2, 3 şi 4, degajări care în 10 minute s-au estompat. Imediat, conform protocolului, o asistentă de pe sectorul tampon-Covid a sunat la 112. Au fost evacuaţi, în siguranţă, toţi pacienţii şi aparţinătorii din saloanele din proximitatea zonei de degajare. Pompierii sosiţi imediat după solicitare nu au găsit nicio flacără deschisă în sectorul activităţii medicale, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”.

Activitatea spitalului a fost reluată în condiţii normale în scurt timp. Constructorul care se ocupă de renovarea spitalului a vrut să evacueze funinginea dintr-un coş de fum dezafectat, al unui crematoriu al spitalului care este nefuncţional de foarte mulţi ani. „Spitalul de Copii se află într-un amplu proces de renovare, iar constructorul a dorit să evacueze funinginea dintr-un coş de fum dezafectat. Accidental a fost inversat sensul de evacuare al ventilatorului, iar funinginea a fost introdusă în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune. Nu a fost incendiu”, au transmis reprezentanţii ISU Iaşi. Pompierii au intrat şi în saloane pentru a calma copiii şi aparţinătorii internaţi, precum şi cadrele medicale. Nu au fost însă persoane intoxicate sau care să aibă nevoie de asistenţă medicală.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi, în subordinea căruia se află unitatea medicală, au solicitat un punct de vedere de la constructorul care se ocupă de reabilitarea spitalului, existând indicii că situaţia ar fi fost zona în care sunt făcute lucrări. Reabilitarea spitalului este realizată de o asociere de firme condusă de compania Daroconstruct SRL, contractul iniţial având valoarea de 79,7 milioane de lei, fără TVA. În luna iunie a anului trecut, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi a avut loc un incendiu în secţia ATI, focul manifestându-se într-un salon, pe o suprafaţă de circa 15 mp. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.