vineri, 23.04.2021
Pentru că toamna este anotimpul schimbărilor, iată că a venit şi timpul locuinţei tale să aibe un aer fresh. Deja zilele au devenit mai scurte, nopţile mai lungi şi mai friguroase, iar acasă este locul unde îţi vei petrece de acum înainte mai mult timp.
Curăţenia de toamnă nu trebuie să reprezinte un stres în plus pentru tine, ci o metodă eficientă prin care poţi îmbunătăţi aspectul casei tale. Iată câteva sfaturi utile şi la îndemâna oricui care te vor ajuta să faci din curăţenia de toamnă o activitate simplă şi îţi vor transforma locuinţa:
Organizare şi detalii
* Înainte de toate fă un plan de curăţenie. Fiind o curăţenie în detaliu este nevoie să te gândeşti de unde începi, cum ai vrea să îţi organizezi lucrurile, de ce ai nevoie şi la ce trebuie să renunţi.
* Fii atent la detalii. Începe curăţenia din ultima cameră din locuinţa, poate chiar camera care nu a fost prea des locuită şi începe să o cureţi de la tavan în jos. înainte de a te apuca de curăţenie, ia cu tine toate ustensile de care crezi că ai nevoie; în acest fel nu vei fi nevoit să mergi dintr-o cameră în alta. Atenţia la detalii atunci când vine vorba de curăţenie constă în aspirarea corectă a prafului.
* Dacă pe timpul verii ai avut mai mult timp geamul deschis, este cel mai posibil să ai urme de praf şi pe şifonier sau corpurile de mobilier mai înalte, deci trebuie să ştergi şi de acolo. Aspiră corect covoarele pe ambele părţi sau du-le la o curăţătorie, iar după ce ai făcut asta, împrospătează-le cu o soluţie pe care o poţi face simplu acasă din două linguri de oţet şi un litru de apă. Această soluţie te va ajuta atât la împrospătarea materialului din care este făcut covorul, cât şi la adunarea resturilor care ar mai fi putut rămas.
* Ai grijă la parchet. în funcţie de materialul din care este făcut, parchetul tău are nevoie de îngrijire corespunzătoare. Nu îl şterge cu prea multă apă, ci şterge-l cu o cârpă uscată, iar apoi foloseşte o soluţie specială pentru tipul de lemn.
* Hainele din şifonier au şi ele nevoie de o reîmprospătare. Pe lângă faptul că este nevoie să îţi schimbi garderoba şi să înlocuieşti hainele subţiri de vară cu cele mai groase de toamnă-iarnă, înainte de a face asta ai grijă să ştergi şi fiecare raft din şifonier. Lasă să se aerisească şi pe viitor poţi pune diferite plicuri cu arome înăuntru pentru a păstra un aer fresh.
* Nu uita nici să cureţi de praf caloriferele din casă.Şterge-le de sus până jos, pe partea din interior, acolo unde se depune cel mai mult praful.
* Fă curat în dulapurile de bucătărie, renunţa la alimentele sau sticlele mai vechi pe care nu le mai foloseşti. Curăţă frigiderul în totalitate. Renunţă la vechile borcane de dulceaţă sau alte alimente pe care le-ai tot păstrat până acum şi nu te-ai îndurat să le arunci, acum este momentul. Şterge fiecare raft şi păstrează-ţi doar alimentele proaspete. Curăţă perdelele, şterge praful, şterge podeaua, iar pentru o reîmprospătare totală a aerului poţi zugrăvi întreaga încăpere.
* Strânge toate obiectele de care nu mai ai nevoie şi depozitează-le într-un loc unde nu te pot încurca sau renunţă la ele definitiv dacă nu îţi mai folosesc niciodată. Cu cât este mai mult spaţiu, cu atât casa ta va arăta mult mai curată şi aerisită.
Nu uita de zona din faţa casei
* O casă primitoare şi prietenoasă se cunoaşte încă de la intrare. Zona din faţa casei este prima şansă de a face o primă impresie bună în fata vizitatorilor care îţi trec pragul. Şi pentru că este simplu să îţi exprimi personalitatea prin accesorizare, iată câteva modalităţi simple care te pot ajuta să îmbunătăţeşti aspectul din faţa casei.
* Alege culoarea potrivită pentru uşa de la intrare. Echilibrează culorile din întreaga locuinţa şi ţine cont şi de culoarea uşii de la intrare. Atunci când alegi culorile pentru interior, ai în vedere şi culoarea pe care ţi-o doreşti pentru uşă şi zona de exterior pentru a construi o atmosferă caldă. O vopsea mată va face întotdeauna diferenţa şi va ieşi din banal, mai ales pentru uşa de la intrare.
* Personalizează zona de la intrare. Covoraşul de la intrare în casă nu trebuie să fie unul banal care în timp să devină cel mai plictisitor accesoriu. Optează pentru un covoraş personalizat cu un mesaj amuzant care să îi distreze şi pe cei mai serioşi musafiri care îţi trec pragul. Tot ce trebuie să faci este să gândeşti mesajul şi să îl pui în practică.
* Ai grijă de grădina din faţa casei. Cu siguranţă ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este ca oaspeţii care îţi trec pragul să trebuiască să lupte printr-o grădină cu ierburi pentru a ajunge la soneria de la uşă. Trebuie sat îi sub control grădină, să te asiguri că plantele sunt întotdeauna curăţate şi în cea mai bună stare. Păstrează mereu câteva plante în ghiveci pe treptele din faţa casei, acestea vor aduce un plus de culoare care va atrage atenţia vizitatorilor.
* Iluminează corect zona de la intrare. Iluminatul exterior nu este doar o bună metodă pentru securitate, ci ajuta şi la crearea unei atmosfere atractive şi relaxante chiar înainte să intri pe uşă. Pentru a economisi bani pe facturi, poţi alege opţiunea cu lămpi care se încarcă cu energie solară. Vor schimba decorul din faţa casei tale.
* Dacă ai la dispoziţie un hol mic înainte de a intra în casă, accesorizează-l. Este zona perfectă care te poate ajuta să îţi înfrumuseţezi intrarea în casa cu ajutorul unor rame foto ce conţin amintirile tale dragi. Imprimă-ţi fotografiile preferate şi aranjează-le pe perete pentru a atrage privirile oamenilor pe care îi primeşti în vizită.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Cât costă bicicleta președintelui Klaus Iohannis. Este produsă de o firmă nemțească
Ministrul bulgar al Turismului: Românii ar putea salva sezonul de vară din 2021
Instanța îi recunoaște lui Dragnea aproape 6 luni de muncă pe care nu le-a lucrat efectiv
Baciu: Cei care au conturi pe platforma de vaccinare pot programa până la 1.000 de persoane
Iaşi: Medicii de la Spitalul Clinic "Dr. C. I. Parhon" au efectuat încă două transplanturi renale
Conferință despre importanța vaccinării și a testării la UMF Iași
Noutăți de pe feuda CD Politehnica Iași : Andrei Cristea şi Andreias Calcan – out!
Opozantul rus Aleksei Navalnîi anunţă că încetează greva foamei
Marius Ostaficiuc, liderul oraganizaţiei municipal PSD Iaşi: Chirica nu mai este frecventabil
Ziua Internațională a Cărții la Editura Polirom: 40% reducere la peste 2000 de titluri disponibile
Primarul Chirica întrerupe orice negocieri cu Cosette Chichirău: “Pe vecie”
Un trader de criptomonede din Turcia ar fi fugit din țară cu 2 miliarde de dolari
Cum se luptă Putin cu pandemia de COVID-19? Nu vaccinează, ci dă liber zece zile în toată ţara
SpaceX a decolat către Staţia Spaţială Internaţională cu patru astronauţi la bord
Ovidiu Haţegan arbitrează meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova, din Liga 1
O vedetă din tenis spune că e bisexuală: „Între două femei există o conexiune aparte”
LIVE - Primarul anunţă că intră în grevă japoneză. A “tunat şi fulgerat” la adresa USR PLUS
Un beţivan a înjunghiat o femeie fiindcă nu a vrut să-i dea băutură pe datorie
Peste 5 milioane de israelieni au primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19
COVID a ajuns și pe Everest. Alpiniști bolnavi, recuperați cu elicopterul
Parlamentul britanic denunţă un genocid al uigurilor în Xinjiang. Prima reacţie a Chinei
Premiile Oscar - Ce şanse are Colectiv la cele două categorii la care a fost nominalizat?
VIDEO: Smiley face o cursă nebună noaptea prin Bucureşti. Aventura a culminat cu o explozie
Brazilia îl vrea pe Neymar la Jocurile Olimpice. “Este principalul jucător al naţionalei noastre”
Atacurile cibernetice lansate de state s-au dublat în ultimii trei ani
Cu ce se apără România la Marea Neagră: trei fregate, o corvetă, 30 de MiG-uri și 17 avioane F-16
"HÂTZ! Dorian Popa s-a vaccinat!": Când am plecat în Asia am făcut 4 vaccinuri
Noul ministru al Sănătății a lucrat în 2020 pe salariul minim pe economie, la propria firmă
Zlatan Ibrahimovici ar vrea să rămână pe viaţă la AC Milan: “îi iubesc pe toţi”
Sporuri la Aviația Civilă: 1.000 lei - să nu cadă avioane, 850 lei - să răspunzi oricând la telefon
Cum să îți livrezi produsele a doua zi prin Fulfilment by eMAG (P)
O tânără de 18 ani şi mama sa, arestate într-un dosar de proxenetism
A greşit Daniel Dines că a listat acum UiPath la Bursă? O comparaţie cu firmele de stat
Copilul electrocutat ieri în Poitiers a fost operat aproape toată noaptea la spitalul Sf. Maria
Cum va fi vremea în duminica Floriilor? În zona Moldovei temperaturile vor fi mai coborâte
Un fost primar PNL s-a împușcat în cap cu arma de vânătoare. Avea depresie post-COVID
VIDEO Șapte victime după ce un microbuz cu pasageri a intrat într-un TIR
Adrian Wiener, deputatul USR PLUS, cere o implicare mai mare a BOR în campania de vaccinare
Renumitul dirijor Răzvan Metea a murit la 43 de ani, după ce a făcut o formă gravă de COVID
VIDEO: Les McKeown, fost solist al grupului Bay City Rollers, a murit
Microsoft lansează un widget cu ştiri şi informaţii meteo pentru Windows 10
Un hoţ a furat 1.700 de doze de vaccin anti-Covid. Le-a returnat şi şi-a cerut scuze
România a ajuns anul trecut la 920 km de autostrăzi. Avansăm în ritm de melc
Alexandru CĂLINESCUNew York şi Bucureşti în oglinzi paralele |
Neculai SEGHEDINVuia (III) |
Nicolae CREŢUCompetiţia mare |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.