Curs de formare online gratuit pentru profesori. Este pentru dezvoltarea competenţelor digitale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Curs de formare online gratuit pentru profesori. Este pentru dezvoltarea competenţelor digitale

GALERIE
curs
  • curs
- +

Organizația „Salvați Copiii” lansează  un curs de formare online gratuit pentru profesorii din întreaga ţară, curs menit să le ofere metode de predare şi învaţare interactive. Cursul online poartă numele de „Profesor real într-o şcoală virtuală” şi cumulează un număr de 15 ore de pregătire teoretică şi 25 de ore de activităţi practice, fiind structurat pe patru părţi.

„Când ne gândim la problemele sistemului educaţional din România, principala noastră preocupare e dată de copii şi asigurarea de spaţii sigure în care să înveţe, oferirea de suport constant pentru desfăşurarea procesului didactic şi acces la instrumente digitale. O componentă la fel de importantă pentru asigurarea educaţiei de calitate o reprezintă şi formarea profesorilor şi, de aceea, ne dorim ca prin acest curs de formare să susţinem cadrele didactice, astfel încât acestea să îşi însuşească modul de predare online, cu respectarea drepturilor copiilor, protejându-i pe elevi de pericolele pe care le pot întâlni pe internet”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizaţiei „Salvaţi Copiii”.

Cursul este menit să asigure dezvoltarea competenţelor digitale, cu accent pe formarea competenţelor de creare de conţinut, comunicare şi colaborare pe internet şi a celor de siguranţă online. Participarea la curs este deschisă tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi nu presupune niciun cost, cursul fiind pus la dispoziţie gratuit de către Organizaţia „Salvaţi Copiii”. Cei interesaţi pot afla mai multe detalii pe site-ul salvaticopiii.ro, unde se pot şi înscrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.