anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Curs gratuit de învăţare a colindelor la parohia Toma Cozma din Iaşi

GALERIE
Corul de copii mici Biserica Toma Cozma Iasi
 • Corul de copii mici Biserica Toma Cozma Iasi
- +

Ca în fiecare an, alături de celelalte activităţi culturale aflate în desfăşurare la Parohia Toma Cozma, sărbătoarea Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina marchează începutul înscrierii copiilor și tinerilor de toate vârstele pentru Cursul gratuit de învăţare a colindelor, care se va încheia cu tradiţionalul Concert de Colinde susținut de cursanți.

Prima ședință a Cursului va avea loc vineri, 27 noiembrie, ora 17.00, având ca formator pe doamna Raluca Zaharia, Dirijor al Corului de copii Juniorii Operei al Operei Naționale Române Iași și mezzo-soprană în Corul Bisericii Toma Cozma. Înscrierile pentru Cursul de Colinde se fac la tel.: 0743.337.969 (Persoană de contact: Maria Ramona Zaharia).

Toţi cei interesaţi de colaborare şi implicare în activităţile pe care le Parohia Toma Cozma le desfăşoară, pot obţine informaţii suplimentare la tel.: 0741.706.602, 0761.621.994, e-mail:parohiatomacozma@gmail.com sau pe site-ul: www.parohiatomacozma.ro.

În zilele de 24 și 25 noiembrie a.c., Biserica Toma Cozma din Iaşi îmbracă haină de sărbătoare cinstind pe  Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina din Alexandria. Sărbătoarea hramului acestei parohii va debuta marți, 24 noiembrie a.c, la ora 17.00, când se va oficia Slujba Vecerniei, unită cu Litia oficiată în sobor, și va continua în ziua serbării, miercuri, 25 noiembrie, ora 8.00, cu Utrenia, Acatistul, Sfânta Liturghie şi pomenirea pentru ctitori şi pentru toţi cei răposaţi.

Toți pelerinii prezenți la sărbătoare vor primi un semn al iubirii creștine prin gustări și caserole cu alimente oferite cu drag. Cei care vor participa la aceste slujbe se vor putea închina şi la cele două icoane ale Sfintei Muceniţe Ecaterina, lucrătoare a multor fapte minunate de-a lungul timpului.

În plan administrativ, explică Părintele Paroh Mihai Mărgineanu, ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să întâmpinăm Sărbătoarea Hramului Parohiei noastre, cu mai multe împliniri printre care amintim realizarea sistemului de încălzire centralizat la casa parohială, dotarea cu scaune noi a sfântului lăcaș și înzestrarea sfântului altar cu două rânduri de veșminte preoțești. Iar pentru a împodobi în chip deosebit slujbele dedicate Sfintei Ecaterina, simbol a purității morale și ocrotitoare a multor mănăstiri, parohia noastră a adresat invitație maicilor de la Mănăstirea Copou și Mănăstirea Galata din Iași, care vor asigura răspunsurile corale. Invitația, care a fost primită cu bucurie în cele două obști monahale, dorește a pune în evidență importanța colaborării în plan liturgic între parohie și mănăstire cu reflexie misionară în comunitatea creștină urbană, în acest an, proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca an omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.