Curs gratuit de învăţare a colindelor la parohia Toma Cozma din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Curs gratuit de învăţare a colindelor la parohia Toma Cozma din Iaşi

GALERIE
Corul de copii mici Biserica Toma Cozma Iasi
  • Corul de copii mici Biserica Toma Cozma Iasi
- +

Ca în fiecare an, alături de celelalte activităţi culturale aflate în desfăşurare la Parohia Toma Cozma, sărbătoarea Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina marchează începutul înscrierii copiilor și tinerilor de toate vârstele pentru Cursul gratuit de învăţare a colindelor, care se va încheia cu tradiţionalul Concert de Colinde susținut de cursanți.

Prima ședință a Cursului va avea loc vineri, 27 noiembrie, ora 17.00, având ca formator pe doamna Raluca Zaharia, Dirijor al Corului de copii Juniorii Operei al Operei Naționale Române Iași și mezzo-soprană în Corul Bisericii Toma Cozma. Înscrierile pentru Cursul de Colinde se fac la tel.: 0743.337.969 (Persoană de contact: Maria Ramona Zaharia).

Toţi cei interesaţi de colaborare şi implicare în activităţile pe care le Parohia Toma Cozma le desfăşoară, pot obţine informaţii suplimentare la tel.: 0741.706.602, 0761.621.994, e-mail:parohiatomacozma@gmail.com sau pe site-ul: www.parohiatomacozma.ro.

În zilele de 24 și 25 noiembrie a.c., Biserica Toma Cozma din Iaşi îmbracă haină de sărbătoare cinstind pe  Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina din Alexandria. Sărbătoarea hramului acestei parohii va debuta marți, 24 noiembrie a.c, la ora 17.00, când se va oficia Slujba Vecerniei, unită cu Litia oficiată în sobor, și va continua în ziua serbării, miercuri, 25 noiembrie, ora 8.00, cu Utrenia, Acatistul, Sfânta Liturghie şi pomenirea pentru ctitori şi pentru toţi cei răposaţi.

Toți pelerinii prezenți la sărbătoare vor primi un semn al iubirii creștine prin gustări și caserole cu alimente oferite cu drag. Cei care vor participa la aceste slujbe se vor putea închina şi la cele două icoane ale Sfintei Muceniţe Ecaterina, lucrătoare a multor fapte minunate de-a lungul timpului.

În plan administrativ, explică Părintele Paroh Mihai Mărgineanu, ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să întâmpinăm Sărbătoarea Hramului Parohiei noastre, cu mai multe împliniri printre care amintim realizarea sistemului de încălzire centralizat la casa parohială, dotarea cu scaune noi a sfântului lăcaș și înzestrarea sfântului altar cu două rânduri de veșminte preoțești. Iar pentru a împodobi în chip deosebit slujbele dedicate Sfintei Ecaterina, simbol a purității morale și ocrotitoare a multor mănăstiri, parohia noastră a adresat invitație maicilor de la Mănăstirea Copou și Mănăstirea Galata din Iași, care vor asigura răspunsurile corale. Invitația, care a fost primită cu bucurie în cele două obști monahale, dorește a pune în evidență importanța colaborării în plan liturgic între parohie și mănăstire cu reflexie misionară în comunitatea creștină urbană, în acest an, proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca an omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.