anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Cursele de pasageri din satele judeţului nu vor mai putea intra în municipiul Iaşi

GALERIE
autogara_Iasi
 • autogara_Iasi
- +

Staţiile pentru capetele de linie ale operatorilor judeţeni urmează să fie stabilite împreună cu Primăria municipiului, ne-au explicat cei de la Consiliul Judeţean. Amenajarea acestor staţii de unde navetiştii vor trebui să urce în autobuzele şi tramvaiele CTP este primul pas al proiectului, dar încă nu e clar când va fi făcut.

Un anunţ făcut ieri pe Facebook de primarul comunei Dobrovăţ a stârnit valuri până la vârful instituţiilor administraţiei locale din municipiul Iaşi. „Tocmai ni s-a comunicat că toate autobuzele de transport persoane din rural nu vor mai fi primite în oraş, urmând a li se face staţii unde călătorii să coboare pentru a fi preluaţi de mijloacele de transport în comun municipal”, a scris Cătălin Martinuş.

El s-a arătat îngrijorat de faptul că elevi şi navetişti ar trebui „să aştepte în ploaie sau în zăpadă şi frig până apare vreun mijloc de transport şi eventual schimbând trei variante de transport până ajung la şcoală. O mare bătaie de joc. Încă nu este târziu. Încă ne putem opune. Trebuie să ne unim toţi cei interesaţi”, îşi încheie primarul mesajul.

Dacă la Primărie şi la Compania de Transport Public nu se ştia ieri nimic de o sistare a accesului curselor intrajudeţene în municipiul Iaşi, lucrurile s-au lămurit la CJ. „Consiliul Judeţean elaborează în prezent un program de transport pentru următorii şase ani. Acesta va corela nevoile călătorilor din judeţ cu infrastructura din municipiul Iaşi, dar şi cu planurile de modernizare a transportului public implementate de Asociaţia Metropolitană de Transport Public Iaşi. Staţiile pentru capetele de linie ale operatorilor judeţeni urmează să fie stabilite împreună cu Primăria municipiului. Suntem deocamdată în etapa în care căutăm cele mai bune soluţii, astfel încât să punem la punct un plan de transport judeţean eficient. Scopul nostru este să putem oferi servicii de calitate pentru toţi ieşenii care călătoresc ocazional sau fac naveta în municipiul Iaşi”, ne-a transmis Biroul de Comunicare al CJ la solicitarea noastră.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.