anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Cursuri de engleză pentru profesorii de la Universitatea Tehnică

GALERIE
uti
 • uti
- +

Personalul didactic şi de cercetare de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI), dar şi cel administrativ, au posibilitatea de a urma cursuri de limba engleză în mod gratuit. 

În acest sens, Prorectoratul Relaţii Internaţionale a început derularea seriei a II-a de cursuri de limbă engleză, împărţită pe două niveluri de dificulte, unul de tip Specializare intitulat „Competenţe cheie, comune mai multor ocupaţii - comunicare în limba engleză“ (EMIT - English as Medium of Instruction for Technical Higher Education), iar celălalt pentru Iniţiere, numit „Competeţe cheie, comune mai multor ocupaţii - comunicare în limba engleză“ (EMCA - English as Medium of Communication for Administrative Staff for Higher Education).

Decizia de iniţiere a acestor cursuri s-a luat din dorinţa de a specializa cadrele didactice şi a le pregăti pentru a avea o mai bună comunicare în limba engleză şi, astfel, să se îmbunătăţească interactivitatea cursurilor cu predare în limba engleză şi realizarea unei comunicări mai performante cu studenţii. Cele două programe de formare profesională sunt autorizate de Autoritatea Naţională pentru Calificări, Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesională din judeţul Iaşi, iar la finalul cursurilor vor fi eliberate certificate de absolvire recunoscute atât de Ministerul Muncii, dar şi de Ministerul Educaţiei. Dosarele pot fi depuse la Prorectoratul Relaţii Internaţionale în perioada 13-17 februarie. Cursul, cu o durată de 40 de ore, este programat pentru perioada  24 februarie - 18 martie, iar orele vor avea loc vineri  după ora 16 şi sâmbătă dimineaţa. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.