Cursuri de leadership pentru tineri în cadrul proiectului Iaşi Civic Leader
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 21.01.2022

Cursuri de leadership pentru tineri în cadrul proiectului Iaşi Civic Leader

GALERIE
conferinta
 • conferinta
- +

Asociaţia Moldova vrea Autostradă (MVA) a organizat în cursul zilei de ieri o conferinţă de presă online cu ocazia desfăşurării proiectului Iaşi Civic Leader. În cadrul întâlnirii, care a avut loc vineri, 26 noiembrie, începând cu ora 13.00, pe platforma Zoom, s-a discutat despre ideea din spatele proiectul în cadrul căruia are drept scop selectarea şi formarea de tineri lideri, dar şi identificarea a 10 modele de lideri pentru aceştia. Proiectul Iaşi Civic Leader este organizat de Asociaţia Moldova vrea Autostradă şi Asociaţiei pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii (APEC), derulându-se în perioada 15 septembrie – 15 decembrie.

„Noi am avut o conferinţă în cadrul căreia am făcut publice cele 10 nume, şi ele au fost şi publicate pe iasileadership.ro, şi suntem într-o fază avansată de finalizare a cursurilor care vor avea loc până la finalul lunii noiembrie. Practic, prin proiectul nostru, 20 de tineri au urmat aceste cursuri şi împreună cu mentori, cu promoţia din anul trecut, vor forma o comunitate de tineri liberi, comunitate pe care vom încerca să o cultivăm şi să o dezvoltăm astfel încât ONG-urile sau alte organizaţii să aibă o oportunitate mai mare de a se dezvolta, de a crea proiecte şi iniţiative de dezvoltare a comunităţii noastre locale”, a menţionat Marius Alexa, manager de proiect.

Aceasta este cea de-a doua ediţie a proiectului, acesta având atât scopul de a forma tinerii participanţi în a deveni lideri şi iniţiatori de proiecte, dar şi de a construi o comunitate şi de a crea legături între persoane care îşi doresc să se implice în activităţi cu implicare socială.

Potrivit celor implicaţi în proiect, ideea organizării acestor cursuri a venit de la identificarea problemei că avem o capacitate redusă de leadership în majoritatea segmentelor societăţii şi comunităţii noastre şi un nivel redus de iniţiative civice la nivel local. De asemenea, organizatorii proiectului au observat că tinerilor care ajung să îşi asume poziţii de lideri în domeniile de activitate relevante le lipsesc modele şi instrumentele adecvate.

În cadrul proiectului au fost programate 8 sesiuni de curs pe diferite aspecte ale formării liderilor. La întâlniri au fost invitate personalităţi precum Sever Voinescu, Daniel Funeriu, Gabriela Adameşteanu, Anneli Ute Gabanyi sau Bogdan Oprea. Proiectul Iaşi Civic Leader 2021 este finanţat de către Primăria Municipiului Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X