Cursuri hibrid la Politehnica ieşeană şi în semestrul II. În campus vor fi însă cazaţi mai mulţi studenţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Cursuri hibrid la Politehnica ieşeană şi în semestrul II. În campus vor fi însă cazaţi mai mulţi studenţi

GALERIE
cursuri UTI Iasi
  • cursuri UTI Iasi
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a anunţat că studenţii instituţiei vor susţine cursurile în sistem hibrid şi în semestrul al II-lea, urmând ca în campusul Tudor Vladimirescu să fie cazaţi aproximativ 4.400 de studenţi, mai mulţi decât în primul semestru. Mai exact, studenţii Politehnicii ieşene vor reveni în campus în luna într-un număr mai mare. Conform sistemului hibrid aprobat în luna septembrie a anului trecut de către Senatul TUIASI, studenţii din anul al II-lea de la licenţă se decazează şi continuă activitatea online, în timp ce la Iaşi vor studia cei din anii I, III, IV, V şi VI de la licenţă, cât şi masteranzii din anii I şi II.

„Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» continuă conform programului stabilit în şedinţa Senatului din septembrie 2020, respectiv în sistemul hibrid. Activităţile didactice şi examinările semestriale s-au derulat conform programului, nu au fost decât situaţii izolate de trecere a acestor activităţi integral în sistem online. Activitatea la studiile doctorale continuă în acelaşi regim normal, integral onsite. Conducerile facultăţilor şi studenţii au înţeles şi manageriat foarte bine situaţia de criză în care continuăm, din păcate, să ne aflăm”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

În ceea ce priveşte cererile de cazare, acestea au fost completate online, fiind depuse, conform reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior, un număr de 2.205 de cereri. Din campus se vor decaza, până pe 12 februarie, aproximativ 1.330 de studenţi, iar după ce se va face cazarea pentru semestrul al doilea în „Tudor Vladimirescu” vor fi prezenţi în campus aproximativ 4.400 de studenţi. Acest lucru deoarece, conform grilei aprobate de Senatul universităţii, o parte dintre studenţi învaţă „onsite” pe tot parcursul anului.

„În acest semestru vom avea cazaţi în campus mai mulţi studenţi decât în primul semestru. Însă activităţile din campus au fost coordonate foarte bine de echipa doamnei prorector Lidia Gaiginschi, cu sprijinul consistent al studenţilor, astfel că numărul maximum de cazuri confirmate COVID-19 a fost şase, iar numărul maximum de studenţi în izolare 15. Sunt convins că revenirea în campus a unui număr mai mare de studenţi nu ne va crea niciun fel de probleme, iar în perioada vacanţei se vor lua toate măsurile pentru pregătirea camerelor, în principal prin dezinfectare”, a completat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval.

Studenţii Politehnicii vor sta cazaţi câte doi în cameră, iar universitatea va deschide pentru cazare şi căminul T16, care era închis şi păstrat în cazul în care ar fi fost nevoie de izolarea unor studenţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19. Doar parterul acestui cămin, izolat de restul clădirii, va mai avea astfel de camere. Această decizie a fost luată deoarece, după cum a precizat rectorul instituţiei, în primul semestru nu au fost înregistrate foarte multe cazuri, căminul adăpostind cel mult 15 studenţi în acelaşi timp, suspecţi de infectare cu Covid-19.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.