Cursuri în sistem hibrid la Politehnică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Cursuri în sistem hibrid la Politehnică

Cum încurajează vaccinarea conducerea Universităţii Tehnice.

GALERIE
cursuri online facultate
  • cursuri online facultate
- +

Studenţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) vor începe noul an universitar în sistem hibrid, urmând astfel să participe fizic doar la laboratoare şi seminarii, cursurile urmând să se desfăşoare în mediul online. Decizia a fost aprobată de Senatul universităţi. „TUIASI va aplica un sistem hibrid, dar care va impune prezenţa fizică a tuturor studenţilor în Iaşi: toate cursurile de la cele 11 facultăţi ale Politehnicii ieşene vor fi susţinute în sistem online, în timp ce activităţile cu aplicare practică - laboratoare, seminarii, proiecte, ore de sport - vor fi desfăşurate faţă în faţă, cu prezenţa fizică a studenţilor şi profesorilor”, au precizat reprezentanţii TUIASI. 

Rectorul TUIASI, prof.dr.ing. Dan Caşcaval, a menţionat că această decizie a fost luată având în vedere că numărul de cazuri de îmbolnăvire anul trecut a fost limitat, iar profilul universităţii necesită prezenţa fizică a studenţilor. „În mod cert, fiind vorba despre o universitate prin excelenţă cu aplicabilitate practică, nu putem comuta activităţile în întregime online. În plus, experienţa anului trecut, în care am avut doar şase cazuri de infectare în rândul studenţilor cazaţi în campus, şi nu am fost nevoiţi să suspendăm activităţile on-site ale niciunei facultăţi, ne face încrezători că vom putea să ne protejăm şi în acest an”, a declarat rectorul.

În ceea ce privește cazarea în campus, acestea se vor desfăşura online, fără ca studenţii să ia legătura fizic cu prodecanul facultăţii de care aparţin, iar toate informaţiile necesare vor fi transmise, de asemenea, prin email, studenţii fiind totodată programaţi pentru a putea ridica cheia camerei şi semna actele necesare.

„Deoarece nu există nicio prevedere legală în acest sens, deşi personal sunt un adept ferm al vaccinării, nu vom condiţiona participarea niciunui student la nicio activitate didactică sau din campus de efectuarea vaccinării. Dar vom stimula această vaccinare prin acordarea de gratuităţi la cazare. Am fost prima universitate din România care a decis să acorde o lună de gratuitate studenţilor vaccinaţi şi am fost un exemplu de bună practică pentru celelalte universităţi, care apoi au adoptat această măsură. Vom organiza, împreună cu DSP Iaşi, un centru mobil de vaccinare în campus în perioada cazărilor”, a precizat rectorul. Festivitatea de deschidere a anului universitar a fost anunţată pentru ziua de vineri,1 octombrie, în spaţiul verde amenajat între căminele T9 şi T10. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.