anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cursuri în sistem hibrid la Politehnică

Cum încurajează vaccinarea conducerea Universităţii Tehnice.

GALERIE
cursuri online facultate
 • cursuri online facultate
- +

Studenţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) vor începe noul an universitar în sistem hibrid, urmând astfel să participe fizic doar la laboratoare şi seminarii, cursurile urmând să se desfăşoare în mediul online. Decizia a fost aprobată de Senatul universităţi. „TUIASI va aplica un sistem hibrid, dar care va impune prezenţa fizică a tuturor studenţilor în Iaşi: toate cursurile de la cele 11 facultăţi ale Politehnicii ieşene vor fi susţinute în sistem online, în timp ce activităţile cu aplicare practică - laboratoare, seminarii, proiecte, ore de sport - vor fi desfăşurate faţă în faţă, cu prezenţa fizică a studenţilor şi profesorilor”, au precizat reprezentanţii TUIASI. 

Rectorul TUIASI, prof.dr.ing. Dan Caşcaval, a menţionat că această decizie a fost luată având în vedere că numărul de cazuri de îmbolnăvire anul trecut a fost limitat, iar profilul universităţii necesită prezenţa fizică a studenţilor. „În mod cert, fiind vorba despre o universitate prin excelenţă cu aplicabilitate practică, nu putem comuta activităţile în întregime online. În plus, experienţa anului trecut, în care am avut doar şase cazuri de infectare în rândul studenţilor cazaţi în campus, şi nu am fost nevoiţi să suspendăm activităţile on-site ale niciunei facultăţi, ne face încrezători că vom putea să ne protejăm şi în acest an”, a declarat rectorul.

În ceea ce privește cazarea în campus, acestea se vor desfăşura online, fără ca studenţii să ia legătura fizic cu prodecanul facultăţii de care aparţin, iar toate informaţiile necesare vor fi transmise, de asemenea, prin email, studenţii fiind totodată programaţi pentru a putea ridica cheia camerei şi semna actele necesare.

„Deoarece nu există nicio prevedere legală în acest sens, deşi personal sunt un adept ferm al vaccinării, nu vom condiţiona participarea niciunui student la nicio activitate didactică sau din campus de efectuarea vaccinării. Dar vom stimula această vaccinare prin acordarea de gratuităţi la cazare. Am fost prima universitate din România care a decis să acorde o lună de gratuitate studenţilor vaccinaţi şi am fost un exemplu de bună practică pentru celelalte universităţi, care apoi au adoptat această măsură. Vom organiza, împreună cu DSP Iaşi, un centru mobil de vaccinare în campus în perioada cazărilor”, a precizat rectorul. Festivitatea de deschidere a anului universitar a fost anunţată pentru ziua de vineri,1 octombrie, în spaţiul verde amenajat între căminele T9 şi T10. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.