anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cursuri pentru elevii interesaţi de diploma DELF

GALERIE
institutul_francez
 • institutul_francez
- +

Elevii de gimnaziu şi liceu interesaţi să obţină o diplomă DELF Junior pot urma cursuri de pregătire specifice organizate de Institutul Francez la Colegiul Naţional. Cursurile au în vedere pregătirea examenelor DELF Junior - nivelurile A1, A2, B1 şi B2 - din sesiunea noiembrie.

 

Cei interesaţi se pot înscrie la cursuri până pe 11 mai, prin completarea unei fişe la sediul Institutului Francez din b-dul Carol I. Pentru cele 40 de ore de curs, care vor debuta până la finele lunii mai, părinţii trebuie să achite o taxă în valoare de 400 lei. „Diplomele DELF sunt utile atât elevilor care doresc să se înscrie la liceu în clase bilingve, elevilor de liceu care vor avea două probe de limbi străine la bacalaureat, - DELF-ul putând fi echivalat cu una dintre ele - , cât şi elevilor de gimnaziu, în contextul noilor reglementări ale Legii Educaţiei. Valabile pe viaţă, diplomele DELF sunt recunoscute la nivel internaţional, atât pentru studiile universitare în spaţiul francofon, cât şi în viitoarea carieră”, motivează reprezentanţii Institutului Francez importanţa obţinerii unor astfel de certificate lingvistice. Înscrierile la examenele DELF, programate pe 16 şi 17 noiembrie, se vor putea face până pe 9 noiembrie. Taxa pentru susţinerea examenului cu scopul de a obţine diploma DELF Junior - nivel A1 este de 23 euro. Pentru examenele prin care se verifică celelalte niveluri de utilizare a limbii franceze (A2, B1, B2) taxele sunt de 35 euro, 49 euro, respectiv de 56 euro. De asemenea, Institutul Francez din Iaşi organizează, în premieră pe ţară, examen pentru obţinerea diplomei DELF Prim, eliberată de Ministerul Educaţiei din Franţa. Pentru susţinerea acestuia, în data de 8 iunie, s-au înscris deja 36 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a, taxa percepută fiind de 20 euro, respectiv de 23 euro.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.