anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Curtea Constituţională a trimis acasă 85% dintre pacienţii COVID de la Spitalul CFR Iaşi

GALERIE
Spitalul CFR Iasi
  • Spitalul CFR Iasi
- +

Dintr-un număr care ajungea în jur de 70 de pacienţi zilnic, aici mai sunt acum internaţi doar 10. „Va creşte în continuare numărul cazurilor”, cred medicii.

 

După intrarea în vigoare a Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1137 conform căruia pacienţii asimptomatici pot fi externaţi, la Spitalul Căi Ferate din Iaşi au mai rămas internaţi doar câţiva pacienţi. Dacă înaintea apariţiei acestui ordin erau internaţi şi peste 70 de pacienţi cu forme uşoare sau asimptomatici transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase, acum au rămas aproximativ zece, adică circa 15%.

Totuşi, conducerea spitalului spune că încă nu va putea prelua pacienţii cu patologie non-COVID, însă se are în vedere această etapă. „Încă mai păstrăm locuri libere pentru a interna cel puţin 50 de pacienţi în cazul în care situaţia o va impune. Problema este că noi, nefiind spital de urgenţă, pe toată perioada pandemiei nu putem să internăm alţi pacienţi, suntem limitaţi la doar 20% din capacitate. Sperăm totuşi ca situaţia să fie un stabilă”, a precizat dr. Mihai Glod, managerul Spitalului CFR.

De la finalul stării de urgenţă a fost reluată şi activitatea din ambulatoriu. Managerul consideră că externările asimptomaticilor se vor reflecta în creşterea numărului de cazuri în perioada următoare. „Este nevoie şi de o modificare a legislaţiei încât să fie posibilă izolarea la domiciliu în condiţii de siguranţă pentru familia pacientului. Un pacient pozitiv, dar asimptomatic, care se externează în a zecea zi rămâne contagios. Problema este că era o presiune foarte mare şi din partea pacienţilor asimptomatici, care voiau să plece acasă cât mai repede”, a mai completat managerul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Muzică inspirațională

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.