Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Curtea de Apel Bucuresti anunta pe 27 aprilie sentinta in dosarul Santaj la RCS&RDS

GALERIE
Dan-Voiculescu
  • Dan-Voiculescu
- +

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au terminat miercuri de judecat dosarul in care Dan Voiculescu si fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzati de santajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, urmand ca sentinta sa fie anuntata pe data de 27 aprilie. 

Dan Voiculescu nu a fost prezent in sala de judecata, el refuzand de altfel sa fie adus din penitenciar pe toata durata acestui proces.

In schimb, Camelia Voiculescu a cerut sa fie achitata, aratand faptul ca procurorului de sedinta i-a tremurat vocea atunci cand a cerut ca ea sa fie condamnata la inchisoare.

'Este foarte frustrant modul de rastalmacire a cuvintelor mele. Nu am stiut ca Sorin Alexandrescu se cunostea cu Bendei. Rechizitoriul incepe cu o minciuna, faptul ca sunt administrator, cand de fapt eu sunt actionar. Sunt placut surprinsa de faptul ca domnului procuror de la DNA i-a tremurat vocea cand a cerut pedeapsa cu inchisoarea pentru mine. Domnul Bendei a angajat trei avocati foarte buni pentru sustinerea minciunilor sale si unul dintre ei este Radu Pricop, ginerele fostului presedinte. In 20 de ani de activitate am semnat mii de contracte si nu mi s-a adus vreodata vreo acuzatie. Parchetul stie asta. Va rog sa dispuneti achitarea', a spus Camelia Voiculescu in ultimul cuvant in fata instantei.

La randul sau, directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a declarat ca acest caz a inceput 'extrem de dur si nejustificat', iar dosarul trebuie judecat pe baza unor probe clare si concrete si nu pe prejudecati.DNA mentioneaza ca Dan Voiculescu, prin demersurile sale, a sprijinit actiunile desfasurate de Sorin Alexandrescu care erau menite sa mentina si sa accentueze starea de presiune psihica asupra partii vatamate.

Prin intermediul site-urilor Income Magazin si Jurnalul National detinute de Intact Publishing, Matiescu ar fi girat publicarea unor stiri negative la adresa societatii reprezentate de partea vatamata, in scopul sustinerii actelor de santaj exercitate. De asemenea, el ar fi acceptat si semnat inscrisurile trimise in 24 aprilie 2013 catre Ioan Bendei si catre alte persoane, in conditiile in care acestea nu vizau niciun fel de investigatie jurnalistica, ci erau acte de constrangere prin amenintare cu publicarea detaliilor unor pretinse fapte de coruptie, sustin procurorii, potrivit HotNews.

DNA mai arata ca, in 23 aprilie 2013, la luarea deciziei de trimitere a acestor inscrisuri a participat si Camelia Voiculescu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri