anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Curtea de Apel întoarce din drum licitaţia pentru Lotul 3 al Axei Iaşi-Suceava

GALERIE
axa 3, iasi suceava
 • axa 3, iasi suceava
- +

Ofertantul care a pierdut la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a avut câştig de cauză în faţa instanţei: Consiliul Judeţean trebuie să reevalueze oferta pe care o anunţa câştigătoare cu trei luni în urmă

 

Înfrântă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, una dintre ofertantele pentru atribuirea contractului de modernizare a drumurilor judeţene de pe traseul Lotului 3 al Axei Iaşi-Suceava şi-a luat revanşa în instanţă – cel puţin în parte, dar esenţial. Astfel, Curtea de Apel Iaşi a admis plângerea formulată de Alpenside SRL împotriva deciziei CNSC. Consiliul respinsese la începutul lunii trecute cererea Alpenside de anulare a raportului şi deciziei de atribuire. Ieri, instanţa a dispus reluarea procedurii de la etapa verificării admisibilităţii ofertei depuse de asocierea Eky-Route SRL - DIMEX 2000 Company SRL, indicată câştigătoare în raportul de atribuire emis la jumătatea lunii iulie de Consiliul Judeţean. "În baza art. 34 alin. 6 din Legea nr. 101/2016 (instanţa, n.r.) obligă autoritatea contractantă să reevalueze oferta depusă de asocierea Eky Route SRL – DIMEX 2000 Company SRL în limitele stabilite prin considerentele prezentei", precizează minuta şedinţei de ieri. Totodată, magistraţii au respins cererea de intervenţie accesorie formulată de asocierea menţionată. Hotărârea este definitivă.

Verdictul Curţii de Apel prelungeşte a doua procedură de licitaţie pentru Lotul 3 al Axei rutiere strategice Iaşi-Suceava. Nouă oferte au fost depuse pentru contractul licitat la aceeaşi valoare estimată ca la prima procedură, când au fost înregistrate doar 3 participanţi: 96,1 milioane de lei. Atunci, unul dintre ofertanţi a reuşit prin contestaţii să-i scoată din cursă pe ceilalţi doi. Tustrei se regăsesc în procedura relansată.

Ofertele au fost depuse de Alpenside (care şi-a adjudecat şi primele două loturi din Axa rutieră Iaşi-Suceava) şi Danlin XXL, ofertanţi unici, precum şi asocierile conduse de Mavgo Holding, Daroconstruct, Conest, Autotehnorom (care a câştigat licitaţiile pentru cele două loturi din Suceava), Con Ted Company, Deliver Lex Trans şi Eky Route.

La fel ca toate celelalte loturi, termenul de execuţie pentru Lotul 3 este de 2 ani din momentul semnării ordinului de începere. Modernizarea primelor două loturi, Iaşi-Breazu-Movileni-Gropniţa-Focuri-Coarnele Caprei-Belceşti, trebuie să se încheie înainte de sfârşitul acestui an. Lotul 3, lung de 40,6 km, începe de la Belceşti şi se opreşte la limita judeţului Suceava după ce trece prin Scobinţi-Sireţel-Lespezi. Întregul proiect, de la Iaşi la Suceava, ar trebui să fie gata până la 31 decembrie 2023. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.