Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Curtea de Apel menţine decizia CNA de retragere a licenţelor Radio Guerrilla

GALERIE
guerrilla
  • guerrilla
- +

Realitatea Media a pierdut, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), procesul în care cerea anularea şi suspendarea Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) prin care au fost retrase licenţele Radio Guerilla, hotărârea instanţei putând fi atacată cu recurs.

Realitatea Media SA, care a deţinut licenţele Radio Guerrilla până pe 19 septembrie 2013, când acestea au fost retrase de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), a dat în judecată CNA pe 7 octombrie.

În acest dosar înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, Realitatea Media a cerut anularea şi suspendarea Deciziei CNA numărul 500 din 2013 prin care au fost retrase frecvenţele Guerrilla.

Însă, pe 18 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea Realitatea Media, "în integralitate, ca nefondată". Hotărârea instanţei poate fi atacată de Realitatea Media cu recurs în 15 zile de la comunicare, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţelor de judecată.

Dacă Realitatea Media va face recurs, recursul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Pe de altă parte, Realitatea Media se mai judecă cu Consiliul Naţional al Audiovizualului, pe aceeaşi speţă (Decizia CNA de retragere a licenţelor Radio Guerrilla), într-un alt dosar.

Astfel, pe 7 octombrie 2013, Realitatea Media a promovat o acţiune la Tribunalul Bucureşti, prin care a solicitat, pe calea ordonanţei preşedinţiale, suspendarea Deciziei CNA numărul 500 prin care au fost retrase frecvenţele Guerrilla.

La momentul respectiv, Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză Realitatea Media, însă CNA a făcut recurs. Curtea de Apel Bucureşti, secţia a şase comercială, a admis recursul CNA. Ulterior, dosarul a fost casat şi trimis spre judecare la secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti, unde are termen de judecare pe 17 ianuarie 2014, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Reprezentanţii Realitatea Media au făcut referire doar la acest al doilea dosar, care are ca obiect ordonanţa preşedinţială.

"S-a admis recursul făcut de CNA, dar nu s-a judecat, s-a casat şi procesul îşi urmează cursul. Nu ştim deocamdată când va fi următorul termen", au spus reprezentanţii Realitatea Media.

Aceştia nu au precizat dacă vor face recurs în cazul celuilalt dosar, în care Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză CNA, pe 18 decembrie.

Pe de altă parte, echipa Radio Guerrilla a publicat, vineri, un mesaj pe pagina de Facebook a postului de radio, care, după retragerea licenţelor de către CNA, a continuat să emită online. "Ne este dor de microfoane.

Nu credem că mai suportăm mult. Poate o zi, două", au scris cei din echipa Radio Guerrilla pe Facebook.

Liviu Mihaiu, realizator şi director Radio Guerrilla, a declarat că echipa postului de radio aşteaptă finalizarea procesului dintre CNA şi Realitatea Media pentru licenţele Guerrilla.

"(...) aşteptăm finalizarea procesului dintre CNA şi Realitatea pentru licenţele Guerrilla pentru a ne putea elibera(dio) şi ridica onair. Până atunci starea noastră naturală este de a ne continua online în formaţie completă misiunea publică şi de a menţine vie flacăra Guerrillei, chiar dacă va trebui în acest timp să venim cu sandvişurile de-acasă... căci, după cum se ştie, nu numai că «Binili Învingi», dar Guerrilla nici nu moare şi nici nu se predă!", a spus Liviu Mihaiu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o altă societatea - Expresiv SA. Legea audiovizualului prevede însă că CNA retrage licenţa audiovizuală, dacă se încalcă normele privind regimul proprietăţii.

Decizia CNA luată pe 19 septembrie a implicat toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţinea.

Ulterior, CNA a scos la concurs cele 23 de licenţe terestre ale Radio Guerrilla, însă, în data de 19 noiembrie, Consiliul a decis să amâne concursul pentru frecvenţele pe care a emis Radio Guerrilla până la soluţionarea situaţiei juridice a acestora.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri