Curtea de la Antibiotice Iași, plină de pompieri care au intervenit în caz de pericol uriaș. EXERCIȚIU
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Curtea de la Antibiotice Iași, plină de pompieri care au intervenit în caz de pericol uriaș. EXERCIȚIU

GALERIE
exercitiuexercitiu
  • exercitiu
  • exercitiu
- +

În această dimineață,în incinta S.C. Antibiotice S.A Iaşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza”al județului Iași a organizat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, cu tema ,, Organizarea şi desfăşurarea intervenţiei operative pentru gestionarea integrată a situaţiilor de urgenţă determinate de producerea unor avarii la instalaţiile tehnologice unde se utilizează substanţe periculoase”. 

Obiectivele principale ale exerciţilui constau în:

- antrenarea personalului din cadrul obiectivului privind modul de organizare a acţiunilor de răspuns în situaţia producerii unor situaţii de urgenţă în sectorul de responsabilitate;
- antrenarea personalului operativ în executarea misiunilor de cercetare C.B.R.Ne;
- verificarea modului de cooperare între structurile/instituţiile cu responsabilităţi în managementul tipului de risc „accidente, avarii şi incendii în -activităţi de transport şi depozitare produse periculoase la alte obiective sursă de risc chimic”.

Scenariul exerciţiului :

În jurul orei 10.00, în urma culegerii datelor de la echipele de cercetare din teren şi de la Dispecerul de serviciu, s-a constatat prăbuşirea unor elemente de construcţie, fapt care a pus în pericol viaţa personalului din interiorul amplasamentului. De asemenea, la  o secţie are loc un incendiu, în care erau depozitate produse inflamabile, cu pericol de propagare la construcţiile învecinate, urmată de o explozie, cu scurgeri de substanţe toxice. Astfel, s-a intervenit pentru evacuarea de urgenţă a personalului şi pentru salvarea persoanelor rămase blocate pe platforma acoperişului, stingerea incendiului, decontaminarea personalului, asigurarea medicală de urgenţă şi luarea măsurilor necesare în vederea restabilirii stării de normalitate.

Structurile participante la desfăşurarea exerciţiului au fost: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi cu un efectiv de 4 autospeciale de stingere a incendiilor, 3 ambulanţe S.M.U.R.D., o autospecială de descarcerare grea, o autoplatformă de intervenţie şi salvare de la înălţimi, un post medical avansat tip I, o autospecială C.B.R.Ne şi o autospecială de transport victime multiple, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi, U.P.U. - S.M.U.R.D. Iaşi, S.A.J. Iaşi, Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Iaşi şi S.C. Antibiotice S.A. Iaşi.

Acţiunea s-a încheiat cu o analiză a modului şi capacităţii de intervenţie în cazul producerii unei astfel de situaţie, concluzia fiind că toate forţele participante au demonstrat că pot gestiona corect şi coerent o situaţie de urgenţă de o asemenea anvergură, iar aceste situații se pot întâmpla oricând pe teritoriul județului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.