anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Curtea Pensionarilor Speciali: Ce sumă uriaşă plătim pentru pensiile judecătorilor de la CCR

GALERIE
curtea constitutionala
  • curtea constitutionala
- +

Dintre cei nouă judecători ai CCR, şapte sunt pensionari speciali. Unii dintre aceştia primesc chiar mai multe pensii speciale, care nu sunt bazate pe contributivitate. 

Ei vor decide, la 30 septembrie, dacă aceste indemnizaţii pe viaţă pot fi supraimpozitate. Suma totală încasată în 2019 din pensii speciale de şapte judecători ai Curţii Constituţionale este de aproape 2,9 milioane de lei, adică aproximativ 600.000 de euro. 

Cei şapte beneficiari de pensii speciale sunt:

Valer Dorneanu: 454.000 de lei pensia de magistrat şi 75.000 de lei indemnizaţia pe viaţă de la Camera Deputaţilor. În 2018, el încasa din cele două pensii speciale cu circa 33% mai puţin, adică 400.000 de lei, în total. El are 75 de ani. 

Cristian Deliorga: 144.000 de lei. Deliorga, fost judecător, s-a pensionat abia în iunie 2019, a încasat pensie specială pe doar jumătate de an. El are 63 de ani. 

Daniel Morar: 360.000 de lei. În 2018, pensia sa specială era de 350.000 de lei. Daniel Morar are 54 de ani. 

Marian Enache: 498.000 pensie specială de magistrat, puţin sub 93.000 de lei indemnizaţia de fost deputat. În 2018, pensia sa de magistrat era de 321.000 de lei, dar încasa şi indemnizaţie de revoluţionar şi pensie de la casa de avocaţi. El are 66 de ani. 

Livia Stanciu: puţin sub 455.000 lei, cât în 2018. Ea are 63 de ani. 

Attila Varga: 410.000 lei. S-a pensionat în 2018 când, în trei luni a încasat 100.000 de lei. Atilla Varga are doar 57 de ani, el s-a pensionat la 55 de ani. 

Mona Pivniceru: 389.000 de lei, cu 5.000 de lei peste anul 2018. Ea are 61 de ani. 

Toţi cei şapte încasează şi salariul de judecător la CCR, de aproximativ 300.000 de lei pe an. 

Singurii judecători CCR care nu încasează pensie specială sunt Gheorghe Stan şi Simina Tănăsescu. 

SURSA: newsweek.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.