anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Curtea Spitalului de Copii arată ca după război. Nu se vor lua măsuri prea curând

GALERIE
Spital Copii, foto Dan Luca (1)Spital Copii, foto Dan Luca (2)Spital Copii, foto Dan Luca (3)Spital Copii, foto Dan Luca (4)Spital Copii, foto Dan Luca (5)Spital Copii, foto Dan Luca (6)Spital Copii, foto Dan Luca (7)
 • Spital Copii, foto Dan Luca (1)
 • Spital Copii, foto Dan Luca (2)
 • Spital Copii, foto Dan Luca (3)
 • Spital Copii, foto Dan Luca (4)
 • Spital Copii, foto Dan Luca (5)
 • Spital Copii, foto Dan Luca (6)
 • Spital Copii, foto Dan Luca (7)
- +

Managerul unităţii spune că nu poate reabilita sau repara nimic până când nu va fi reabilitată clădirea principală. Pentru aceasta ar fi nevoie de 19 milioane de euro, conducerea sperând la un viitor proiect european.

Conducerea Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria“ intenţionează ca anul acesta să depundă un proiect prin care să primească finaţare europeană pentru procesul de reabilitare a clădirii. Valoarea totală a investiţiei este estimată la aproximativ 19 milioane de euro. Reabilitarea clădirii şi a parcării spitalului se va face numai după ce unitatea medicală va avea acces la fonduri europene. Momentan, nu s-a stabilit data exactă a depunerii proiectului.

„În proiectul de reabilitare a spitalul este inclus totul, inclusiv spaţiile verzi. E un proiect de sistematizare verticală ce include întreaga curte a spitalului. Termenul limită va fi în momentul în care finalizez investiţia de reabilitare a corpului clădirii, care are o durată de 36 de luni din momentul în care se semnează un contract de finanţare. Momentan, nu dispunem de bugetul necesar“, a menţionat dr. Radu Terinte, managerul spitalului.

GALERIE FOTO

El a adăugat că parcarea instituţiei nu va avea parte de reparaţii până când nu va fi finalizat procesul de reabilitare a spitalului.

„Avem studiul de fezabilitate pentru reabilitare făcut. Până nu terminăm proiectul de reabilitare a spitalului, în afară de întreţineri nu se poate face nimic. Dacă e să reparăm acum parcarea, ea va fi distrusă de şantierul necesar lucrărilor clădirii“, a subliniat dr. Radu Terinte.

Odată ce vremea va permite, în parcare vor fi puse plombe şi piatră spartă pentru a facilita accesul maşinilor. Astfel de lucrări de întreţinere au fost făcute şi anul trecut.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.