Cutii grele cu documente, ridicate la Şcoala Populară de Arte. Un motan a păzit poarta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Cutii grele cu documente, ridicate la Şcoala Populară de Arte. Un motan a păzit poarta

GALERIE
scoala-arte-iasi-popovici (1)
  • scoala-arte-iasi-popovici (1)
- +

În vreme ce la Casa Pătrată era ieri vânzoleala de pe lume, ceva mai la vale, în Bularga, la Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici“, domnea o linişte deplină.

Nici ţipenie de om în jurul căminului unde instituţia ocupă ultimele două etaje. Singura vietate pe o rază de câteva zeci de metri e un motan alb cu negru care străjuieşte aleea ce duce la intrarea în şcoală.

Întrebarea la interfonul de la uşă pentru o întrevedere cu directorul Vlad Baba (foto), desemnat anul trecut şef acolo chiar de Costel Alexe, aduce următorul răspuns: „E într-o şedinţă. Va trebui să aşteptaţi puţin“.

Începe aşteptarea pe alee, în rând cu pisica. Nu trec cinci minute şi din clădire ies pe rând două tinere. Una dintre ele evaluează perechea reporter-pisică şi merge în parcarea aglomerată, unde începe manevre de ieşire la volanul unui autoturism Skoda Fabia alb cu număr de Bucureşti. Între timp, uşa se deschide şi ies doi bărbaţi, fiecare cărând câte o cutie de aparatură de birou, ambele bine închise. Cutiile sunt grele, oamenii depun un pic de efort să le ţină în braţe, dar maşina e deja trasă cu spatele la capătul aleii. Le aşază cu grijă în portbagajul deschis. „Sunt documente pe care le-aţi ridicat de aici?“, îi întreb pe cei despre care la prima vedere am crezut că au venit să ia două aparate defecte aflate în garanţie. Zâmbesc, iar unul dintre ei răspunde: „Să aveţi o zi frumoasă!“. Apoi se urcă în maşină şi demarează.

Nu trec două minute şi iese şi directorul Şcolii de Arte. Vlad Baba pare obosit, de parcă ar fi avut un început de zi grea. Cu o zi înainte, la şedinţa Consiliului Judeţean - unde aleşii au aprobat în unanimitate o nouă organigramă a şcolii, a doua din aprilie încoace - era mai binedispus. „N-a fost nimeni aici astăzi, dar au fost vizate mai multe instituţii“, a spus el.

„De fiecare dată, am pus toate documentele la dispoziţia oricui a venit în control. Şi am avut şi audit, şi corpul de control al CJ. Eu sunt aici doar din noiembrie 2020, nu pot să răspund pentru ce a fost înainte“, a adăugat directorul, parcă un pic confuz.

Am plecat, lăsând pisica să păzească mai departe aleea. Cursurile încep peste zece zile aici.

Ulterior, şi contrar a ceea ce ne-a spus directorul, am primit confirmarea din surse apropiate anchetei că în cele două cutii erau într-adevăr documente ridicate de la şcoală.

VEDEȚI ȘI:

Cu ce a plecat DNA în rucsac de la Consiliul Județean Iași după descinderi? - AICI

Angajările pe ochi frumoşi în instituţiile subordonate CJ, verificate de DNA - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.