Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cutremur în clanul interlop Tănase: juniorul lui Walter, dus pe sus, cu mai mulţi “locotenenţi”, la DIICOT

GALERIE
clan_Tanase_Iasi_casa-str-Florilor
  • clan_Tanase_Iasi_casa-str-Florilor
- +

Au avut loc nu mai puţin de cinci percheziţii, acuzaţiile fiind de proxenetism şi trafic de minori în afara ţării. Interopii au fost ridicaţi de la vila familiei din zona Arcu.

 

Clanul interlop ieşean Tănase, clan coordonat până nu de mult de mai cunoscuţii Cosmos şi Belgian Tănase, a fost zguduit ieri de percheziţii pentru acuzaţii de trafic de persoane. Membrii clanului ar fi transportat fete minore şi majore în mai multe state din vestul Europei, unde le-au pus să se prostitueze, iar banii erau puşi în conturile interlopilor, care îşi cumpărau maşini şi case. În cazul percheziţiilor de ieri, au fost vizaţi copii şi rude ale interlopului Walter Tănase, fratele lui Cosmos, care locuiesc întro casă foarte mare pe strada Florilor, situată undeva în zona străzii Arcu - fosta Billa. La percheziţii, poliţiştii şi procurorii au găsit un adevărat arsenal de cuţite şi puşti neletale, pe care le-au confiscat. În prim-plan, ieri a fost scos din casă Walter Tănase junior şi rude ale acestuia. Tatăl său se află în închisoare. În total, 10 persoane au fost transportate la audieri, la sediul DIICOT Iaşi din Podul de Fier.

“La data de 18 ianuarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în judeţul Iaşi, la persoane bănuite de trafic de persoane şi trafic de minori. Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2019, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, structurat, bazat pe relaţii de rudenie şi interese comune, care ar fi acţionat în mod coordonat, în scopul comiterii unor infracţiuni de trafic şi exploatare a unor victime, vulnerabile financiar şi emoţional. Astfel, membrii grupării ar fi racolat, transportat pe teritoriul mai multor state europene, cazat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe victime minore şi majore, iar foloasele materiale obţinute ar fi fost însuşite, în totalitate, de către membrii grupării. În urma percheziţiilor, 10 persoane au fost conduse la audieri”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri