Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cuvânt de ordine: ”Amânaţi Euro 2020!”

GALERIE
nationala
  • nationala
- +

 

Ligile majore din Europa sunt interesate de încheierea campionatelor domestice şi a Cupelor Europene. Foarte probabil, UEFA va accepta astăzi această variantă

Conducătorii ligilor şi federaţiilor din ţările cu fotbal dezvoltat vor cere UEFA să amâne Euro-2020, pentru ca meciurile din competiţiiele interne să continue până la finalizarea sezonului. Javier Tebas, preşedintele „LaLiga”, este încrezător că sezonul 2019/2020, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, va fi dus la bun sfârşit. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, e nevoie ca turneul final al Campionatului European (12 iunie - 12 iulie) să fie amânat, pentru a elibera spaţiu în calendarul competiţional. „Avem o sută de obigaţii diferite cu o sută de operatori din lume şi dacă nu sunt meciuri transmise nu sunt încasări. Lucrăm să vedem dacă ne putem potrivi în unele calendare pentru a diminua efectele economice negative care vor veni. Dacă vor fi suspendate competiţiile, totul va fi revizuit, iar încasările vor fi mai mici. Trebuie să vedem cum finalizăm sezonul dacă nu o să fie Euro-2020, altfel vom avea probleme serioase. Trebuie să punem sănătatea înainte, bineîneţeles, dar este foarte important să suţinem structura economică a guvernelor. Acum, sunt în contact cu federaţiile din Germania şi Italia. Planul acum este să vedem ce se întâmplă, marţi, cu Euro-2020, apoi vom decide”, a declarat Tebas.

De aceeaşi părere este preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graët. El vrea ca meciurile din campionatele interne să se poată juca în iunie.”Fotbalul se va relua când maladia va da înapoi. Da, avem timp. Putem să jucăm în iunie, nu e nicio problemă. Ca maladia să continue să progreseze. Fotbalul nu este prioritar. Prioritatea este de a fi solidari pentru ca virusul să dea înapoi cât mai repede posibil. Apoi vom găsi date. Vom organiza un final de sezon fără probleme, atunci când coronavirusul va da semne notabile de slăbiciune”, a declarat Le Graët.

De asemenea, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, a declarat că forul va propune amânarea Campionatului European. “Vom încerca să ducem până la sfârşit acest campionat, pentru că este mai corect să duci la capăt numeroasele investiţii şi sacrificii. Sunt cupe europene pentru care investiţiile şi aşteptările sunt foarte ridicate. Marţi, la reuniunea UEFA, vom aborda această problemă: principalul obiectiv este protejarea sănătăţii. Vom propune UEFA amânarea Euro-2020. Speranţa este să terminăm campionatele la 30 iunie, fără să uităm că pe lângă Serie A sunt şi alte campionate care trebuie să se încheie. Şi trebuie să luăm în calcul şi Liga Campionilor şi Liga Europa”, a afirmat Gravina, la SportMediaset. Conducerea UEFA va discuta, astăzi, cu toate părţile implicate, despre reacţia fotbalului european în contextul pandemiei de coronavirus şi viitorul competiţiilor, inclusiv despre Euro-2020.

 

Poziţia FRF la videoconferinţa UEFA

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, va face mai multe propuneri:

1).Amânarea play-off-urilor pentru Campionatul European 2020 programate în luna martie, precum şi a meciurilor Under 21.

2).Amânarea ediţiei Campionatului European programată să înceapă pe 12 iunie 2020. Astfel, prin suspendarea EURO, va exista suficient spaţiu în calendar pentru a putea să încheiem competiţiile la nivel naţional.

3).Decalarea termenului de finalizare al competiţiilor naţionale. În prezent, acesta este 1 iunie pentru Liga 1, Liga 1 feminin şi Liga Elitelor U19 şi 21 iunie pentru Liga 1 futsal.

4). Flexibilitate în sistemul de licenţiere pentru participarea echipelor româneşti în cupele europene sezonul 2020/2021, adaptată evoluţiei pandemice.

Preşedintele Răzvan Burleanu va intra astăzi de la domiciliu, începând de la ora 14:00, în videoconferinţa UEFA, urmând ca ulterior să prezinte deciziile forului continental prin intermediul canalelor de comunicare FRF.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri