Da, sunt pentru graţiere!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Da, sunt pentru graţiere!

GALERIE
radu parpauta
  • radu parpauta
- +

Să fim miloşi, cum sunt conducătorii noştri. Milosul domn Antonescu, ahtiat să câştige electoratul celor de la brazdă. Milosul domn Dragnea, Resuscitatorul Electoratului de sub brazdă! Milosul Domn Zgonea, care şi el ar semna petiţia de graţiere. Şi, mai ales, milosul domn Ponta!

Sunt pentru graţierea sărmanului Gică Popescu! Ce-a făcut? O ciordeală acolo de câteva milioane de euroi? O evaziune fiscală de, scuzaţi-mă, rahat, o spălare de bani tot aşa? Pentru alţii, neică, astea-s mizilic. Că a prejudiciat nişte cluburi cu zece milioane de euroi? Doar n-a dat în cap la nimeni! N-a omorât pe nimeni! Şi ce dacă, pe deasupra, a fost turnător dovedit de CNSAS? Era tânăr săracu', nu ştia ce face, nu şi-a dat seama că roata se întoarce. Ş-apoi, câţi turnători n-au fost şi sunt în ţara asta! Numele lor e „legiune”! Dacă s-ar da o lege să intre la bulău informatorii, s-ar goli Parlamentul României, că şi aşa nu mai au destule fotolii din alea adânci, numai bune de dormit. Şi ce dacă a condiţionat venirea la „naţională” de vinderea de către stat a unor hoteluri lui? Şi ce dacă nu-şi plătea impozitele către stat? Dar el a fost „un adevărat ambasador al României”, cum a zis domnul Crin, care susţine graţierea lui. Eu zic ca, după ce-l graţiază, să-l şi canonizeze: Sfântul Gică Ambasadorul şi Ciorditorul. Şi ce dacă e un Ambasador ciorditor? Armstrong ciclistul nu a dat şi el cu joala? Tatăl lui Graff nu a înşelat statul? Ulrich nu? Şi asta la nemţi, domle! E drept, au încurcat-o după aia, dar... mă rog.

Da, sunt pentru graţierea lui Gică Popescu pentru că a... asta, cum îi zice, la imaginea României în lume. A lustruit imaginea asta în lume că acum apare oglindă: ţara hoţilor, delicvenţilor şi a plagiatorilor! Sunt pentru graţierea lui Gică Popescu pentru că are copii mici. Gândiţi-vă: cine le va mai cumpăra maşinuţe electronice japoneze şi trenuleţe de jdemii de lei? Cine îi va mai duce cu merţanul la grădiniţele private în limba engleză? Cine le va mai plăti bona filipineză sau ce naţie o fi? A? Uite, domnul Ponta ştie foarte bine ce greu este să întreţii o bonă filipineză. Mâine-poimâine va trebui să-i întreţină la Yale, la Sorbona. Are casă grea! E greu şi pentru el, sărmanul. Ce, credeţi că numai noi? De aceea cere şi Domnul Ponta graţierea lui Gică. Amândoi au casă grea, întreţinerea, copiii. Uite domnu' Ponta: nevasta tot plecată la hardughia aia de Parlament european, socrii, dă! ca socrii, eh, greu… Hai, faceţi un efort, trebuie să-l graţiem pe săracu' Gică. Domnul Burleanu de la FRF s-a văzut cu sacii în căruţă şi acum îl condamnă de mama focului, pe principiul: „A căzut! Hai să-i dau şi eu o bâtă!” Dar asta-i reacţie de căpătuit şi de mediocru. Nu reacţie de milă, ca a domnului Mitică. Cum „care Mitică”? Mitică… Mitică.

Aşa că FREE GICĂ! Uite şi doamna Paula Iacob a spus că: Da, a furat. Asta a fost conjunctura. Doamna Iacob e avocat şi nu fitecine, e bunicuţa infractorilor din România. Asta-i treaba avocaţilor până la urmă: să apere pe hoţi! Iar doamna Iacob îi apără şi după ce judecătorii s-au pronunţat. Pe la televiziuni. Că aşa-i în România noastră. Da, eterna şi fascinanta Românie, ţărişoara mea!

Da, „conjuncturili”, cum zicea bietul Ceauşescu. Acestea l-au stricat pe bietul Gică. Acestea l-au stricat pe bietul domn Năstase, care şi el era Ambasador. Şi el era simbol naţional. Un simbol aşa de mare, că era să întunece România! Trăia bine merci cu tablourile lui câştigate prin sudoarea frunţii, cu ouăle lui câştigate prin… mă rog. Şi deodată vine conjunctura şi haţ! a băgat gabja în termopane şi în celelalte. A greşit omu', dar să-i tăiem capu' pentru asta?

Să fim miloşi, cum sunt conducătorii noştri. Milosul domn Antonescu, ahtiat să câştige electoratul celor de la brazdă. Milosul domn Dragnea, Resuscitatorul Electoratului de sub brazdă! Milosul Domn Zgonea, care şi el ar semna petiţia de graţiere. Şi, mai ales, milosul domn Ponta! Dumnealui iarăşi se divide în două ca şi în problema de la Roşia Montană. Periodic domnul Ponta se divide prin sciziparitate ca şopârla, ca euglena verde şi alte moluşte: "Ca premier nu mă pot pronunţa. Ca simplu cetăţean al Romaniei, sigur că susţin cererea de graţiere". Iar pe urmă tot domnul Ponta ne luminează: "Problema se pune în felul următor: Ce câştigă statul român, dacă Gică Popescu stă în închisoare?" Vedeţi? Asta ne spune chiar el: primul ministru, parlamentarul, şeful de partid, PROCURORUL! De fapt, ce ne spune cu aceasta? Haideţi să-l graţiem pe săracul Gică. Şi după aceea să-i graţiem pe Gigi, pe Giovanni, pe Adrian, pe Relu şi aşa mai departe. Toţi au părţi bune, negreşit! Şi domnul Ponta are părţi bune, chiar dacă a plagiat. Şi Ceauşescu avea părţi bune! Uite, politica lui cu „esternili” a fost de te doare mintea. Să-l graţiem! Doar suntem un popor creştin, ce dreacu'! Daaa, să-l graţiem şi pe el! La asta se gândeşte, de fapt, domnul Ponta. Să-l graţiem, de ce nu? şi pe Ţepeş-Vodă, că la ultima analiză a sângelui a reieşit că avea şi el părţi bune.

Aşa că să fim solidari, aşa cum conducătorii USL sunt instinctiv solidari cu prăduitorii de lux. Prăduitor la prăduitor nu-şi scoate ochii! Să strigăm deci cu toţii: Free Gică! Free Giovanni! Free Adi! Free Dănuţ (uite cât suferă domnii Gâdea, Badea şi toţi în păr)! Free Relu! Free pentru toată ţopenclatura! Eu zic să-i graţiem pe toţi infractorii, iar pe gardieni să-i lăsăm în şomaj cu acordarea de recompense. De altminteri, domnul Ponta şi domnul Antonescu s-au gândit deja la această greţiere: Legea graţierii şi amnistierii, alcătuită cu ajutorul prietenilor lor apropiaţi Ghiţă, Fenechiu şi ceilalţi. O aşteptăm cu nerăbdare! Atunci vom fi liberi cu toţii. FREEEE!


Radu Părpăuţă este scriitor, traducător şi publicist

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.