Urs în judetul Iaşi? Urme ciudate în zona Dobrovăţ, făcute publice de un inginer silvic. Unde duc indicaţiile?
“Urs în padurea Bârnova-Dobrovat? Ce informatii avem si de ce nu ar trebui sa ne & (...)
citeste totvineri, 27.05.2022
Profesorul universitar Tiberiu Brăilean s-a stins duminică. Moartea lui a stârnit numeroase reacţii după ce s-a aflat că ar mai fi avut şanse să fie salvat. Tiberiu Brăilean a scris săptămânal articole în Ziarul de Iaşi. Celor care vor să îl recitească le oferim cele mai recente texte.
Câteva dintre articolele publicate de Tiberiu Brăilean în Ziarul de Iaşi:
Un proverb chinezesc spune că ”iubirea pune în mişcare roata lumii”. Când vom realiza şi ne vom conforma, eul şi lumea sa iluzorie, bazată pe vinovăţie şi atac, vor dispărea în nimicul din care au venit. Eul consideră nevinovăţia un păcat.
Economia noatră este condusă de o elită acaparatoare de putere. Revenind la sistemul castelor, aceştia ar fi noii brahmani, care slujesc Zeului Ban.
Dacă nu-i atacăm rădăcinile profunde, criza se poate repeta. De ce vinovaţii nu au fost pedepsiţi?
”Cultura” Wall- Street-ului (I)
Este evident şi logic faptul că noile tehnologii financiare au jucat un rol important în precipitarea crizei prin care trecem, alimentând suplimentar sentimentul de mânie faţă de bancheri, brokeri, investitori speculatori, administratori de fonduri, emitenţi de produse financiare derivate şi, în general, faţă de cam toţi cei care se ocupă de gestiunea monedei, care ar fi creat celebra bulă financiară îmbogăţindu-se şi sărăcind lumea. În sufletele oamenilor continuă să mocnească resentimentele, scepticismul şi sentimentul viu de neputinţă. Noi turbulenţe sociale sunt, în consecinţă, de aşteptat.
Lumea şi-a amintit de profeţia Sf. Malachia (1094-1146) despre succesiunea papilor, despre ultimul papă, Petru Romanul şi distrugerea Romei. El vorbeşte despre 111 papi. Ioan Paul al II-lea a fost al 111-lea. Atunci următorii ce sunt?
Cine îşi imaginează că atentatele de la Paris şi intensa lor mediatizare înseamnă că pe frontul din Ucraina nu s-a întâmplat nimic se înşală amarnic. Acolo războiul continuă şi nimic nu e sigur.
Criza actuală a pus în evidenţă adevărul globalizării, care a contaminat întreaga planetă în mai puţin de un an.
Situaţia inegalităţilor excesive este similară şi în Franţa şi mai peste tot. Sistemul lucrează în favoarea marelui capital, deci a unei elite poleite.
Putem fi fericiţi. Parcă nu ne mai vine să credem. În alienarea noastră am ajuns să considerăm fericirea ca pe un ideal, sau chiar o utopie.
Antiteza Fiinţei este Eul pluralizat, o creaţie a noastră schimbătoare, trecătoare, iluzorie, ce nu face parte din real, din divin. Fiinţa este absolută; Eul este relativ. Fiinţa este adevărul din noi; Eul este minciuna. Fiinţa este unică; Eul este multiplu. Fiinţa este cuvântul perfect; Eul este ignoranţa.
”Realitatea” a devenit prea subtilă pentru noi. Mai bine ne retragem înapoi în vis, în poveste. Spiritul timpului ne trimite înapoi la arhetipuri; între care există măcar un acord minimal.
"O datorie naţională, dacă nu este excesivă, va fi pentru noi o binecuvântare.” (Al. Hamilton)
Există şi o anumită ciclicitate în aceste desfăşurări: o mie de ani de unitate, o mie de ani de dezbinare, urmând regăsirea unităţii, chiar pe un plan superior. Fiecare biserică, pe calea sa, s-a îmbogăţit confesional în toată această perioadă, deci nu poate rezulta decât o sinteză superioară.
Pentru chinezi, nu există un început al lumii, un Demiurg. Au fost scutiţi de angoase cum sunt „păcatul originar”, sau ”alungarea din Paradis”. Ordinea se creează şi se menţine de la sine. Există un centru, dar matricea vieţii este vidul, vidul plin, plin de potenţialităţi, rădăcină a vieţii. Omul este, cum îl arată şi ideograma, un intermediar dorit virtuos între Cer şi Pământ, un veşnic pelerin pe Cale, la infinit.
Poate China să genereze un Chinese dream, care să înlocuiască celebrul American dream? China este o ţară continent, o ţară civilizaţie, reprezintă ”celălalt pol al gândirii umane”, un Celălalt fundamental.
Sunt alchimist. Un alchimist al ideilor şi sentimentelor. Un trăitor. Viaţa îmi este o carte trăită, cuvintele ei mă conţin, o carte scrisă cu sufletul. De aceea mi-e poate chiar dragă.
Comisia Junker - misiune imposibilă?
Nu este deloc clar însă cum vor fi atinse măreţele obiective şi mai ales de unde vor proveni resursele financiare necesare.
Alienat şi însingurat, devenit sclav al materiei, cu un ego hipertrofiat, ce a uitat de Sine, omului îi este afectată sănătatea psihică. Acesta întâlneşte disperare, goliciune, lipsă de sens, tot felul de psihoze, crimă şi suicid.
Hipoinflaţia şi hiporealitatea
În doze mici, inflaţia e un semn de relansare, însoţeşte creşterea şi chiar o stimulează. Dar când ea tinde spre zero, însoţeşte mai degrabă stagnarea.
Templele antice erau adevărate oraşe ale cunoaşterii; unele oraşe actuale celebre sunt adevărate temple ale cunoaşterii, cu valori numerice codificate, cu aliniamentele geomagnetice, stelare, cu geometria aplicată ş.a. Ele au fost proiectate în consonanţă deplină cu legile naturii, în armonie cu geografia şi cosmosul, cu corespondenţele dintre acestea.
Am fost alienaţi, rupţi de unitatea preconştientă originară, încartiruiţi în spaţiu şi timp, în bipolaritate şi multiplicitate, sub aparenţa libertăţii.
Neamul adormit. Poveste turcească
Deşi e deja hipermediatizat, ”cazul Turcescu” merită în continuare, cred, tratat cu toată seriozitatea. Am şi eu, în acest sens, trei opinii.
Al III-lea Război Mondial? - Gog şi Magog -
Ne-a adus aici egoismul şi dorinţa de dominaţie, materialismul şi desacralizarea, devoluţia spirituală şi lipsa de înţelepciune, raţionalismul şi mercantilismul.
Acesta este titlul unei alte cărţi a d-lui Lucian Croitoru, apărută în 2012, la aceeaşi editură bucureşteană, pe nume Profit.
Shadow banking. Noua veche sminteală financiară
În virtualul Club al Economiştilor Care Discută Starea Economiei Mondiale (CECDSEM), propun înfiinţarea oficială a Grupului Celor Care Se Uită şi Nu Înţeleg Nimic (GCCSUŞNÎN). Cred că ar fi bine populat, asta pentru că lucrurile sunt foarte complexe.
Nici un război nu poate fi câştigat fără stabilitate politică şi performanţă economică. Reţeta este deci una de tip whole of government. Or, Moscova speculează tocmai realitatea unui stat putred, a unui guvernământ disfuncţional, a unor instituţii găunoase, deci ineficiente, a unor loialităţi incerte, ce vor termina prin a fi percepute ca ilegitime.
Experienţele noastre sunt creaţiile noastre. De aceea trebuie să considerăm ca pe o onoare faptul că suntem pe pământ acum, că suntem cine suntem, capabili de a iubi, de a ierta şi de a crede, în oceanul de conştiinţă pe care plutim.
Suntem la o răscruce cu mai multe plăcuţe indicând mai multe drumuri. Oriunde am apuca însă, ajungem de unde am plecat. Şi atunci nu e mai bună prăpastia prezentului continuu?
”Dacă în pădure cade un copac şi nu e nimeni acolo, oare acesta face zgomot?”
Cu efort mai puţin se poate face mai mult, dacă eşti înscris în ordinea universală. A nu înfăptui devine o artă a liniştii. Nu trebuie decât să fii tu însuţi şi să trăieşti pur şi simplu. Nu judeca şi nu crea blocaje, bunăoară estetice sau morale, în curgerea firească a lucrurilor.
Nu poţi lupta eficient împotriva dezordinii, a arbitrariului şi incertitudinii, a umilinţei chiar, decât nemaifiind fragil, câştigând în putere prin ridicarea spiritului şi ancorarea sau reancorarea la o forţă superioară, la Sursă dacă se poate.
Avem multe oportunităţi, dar şi multe incertitudini. Dar spiritul vremii este eliberarea, de soartă, de soacră, de legăminte etc. şi creativitatea. Ne putem mişca liber chiar stând pe loc, putem crea din nimic şi ne putem bucura să fim.
Henry Kisinger susţinea că geografia exercită, de la Egiptul faraonic la ”primăvara” arabă o influenţă predominantă asupra naţiunilor, adevăr neglijat în ultima vreme, cel puţin aşa susţine Robert Kaplan în Răzbunarea geografiei, Litera, Bucureşti 2014.
Pledăm pentru o reformă fiscală, care presupune şi simplificare şi reducerea sarcinii fiscale şi creşterea gradului de încasare şi conţine principii de justiţie, inteligenţă şi coerenţă, să nu distrugă ci să construiască economia reală.
Reprezentanţi oficiali ai României, de la BNR până la Preşedinţie, au tot anunţat o ţintă mişcătoare: aderarea la euro, ba pentru 2012, ba pentru 2015, apoi 2017, acum s-a anunţat 2019, aderarea devenind un obiectiv-ancoră pentru politicile noastre economice. Pentru a vedea dacă obiectivul este realist şi benefic trebuie să analizăm situaţia României în raport cu criteriile de convergenţă reale şi nominale stabilite la Maastricht.
Presă prin telepatie am înţeles că nu se poate. V-aş trimite, telepatic sau prin impulsuri subcutanate, cum aţi dori, o rază de lumină în acest anotimp, lumină lină din umbra divină (asta se vrea poezie în proză). Dar sunt, din cauza nevredniciei mele, nevoit să apelez la aceleaşi metode ”barbare”, scris-citit, care, deşi suportul s-a schimbat, păstrează totuşi cu nostalgie, o anumită nobleţe, ca vinul. Aşadar, sunt vechi, prieteni, vechi şi neprogramat.
Faceţi ordine în Biserică şi-n trăirea creştină, lăsaţi huzurul şi ajutaţi săracii. Nu mai stabiliţi tot felul de rânduieli şi de ameninţări, deoarece creştinismul este, în primul rând, religia iertării şi a iubirii.
”Dacă credeţi că înţelegeţi mecanica cuantică,/ Nu înţelegeţi mecanica cuantică.” (Richard P. Feynman)
Cea mai înaltă cunoaştere, cea mai bună morală şi arta cea mai nobilă pot fi obţinute cultivând atributele divine. Este altitudinea spirituală cea mai înaltă pe care omul o poate atinge, şi consider că atât filosofia, cât şi ştiinţa, viaţa noastră întreagă ar trebui îndreptată în acest sens.
Denotă şi înţelepciune şi simplitate, respect şi nobleţe, amar şi spirit ludic, răbdare şi îndurare. Sunt vieţi împlinite care trăiesc în umbra Domnului, care şi-au respectat părinţii, bărbatul, copiii, animalele şi pământul. Identitatea lor e foarte bine definită pentru că nu au avut prea multe alegeri de făcut în viaţă.
Angela merge mai departe... (II)
Centrul puterii a redevenit Parlamentul, unde ar fi ideal să se mute viitoarele lupte din stradă. Dar asta ar semăna deja a democraţie autentică. E pregătită Ucraina pentru aşa ceva?
Angela merge mai departe... (I)
După opoziţia Rusiei şi răsucirea pe loc a conducerii oligarhice a Ucrainei, după tatonări, promisiuni şi conflicte, pe străzile de la Kiev a ajuns să curgă sânge, iar războiul civil a fost la un pas.
Realitatea crudă, d-le Vasilescu, este că oamenilor li s-au redus veniturile reale, că şi-au pierdut slujbele, că sunt plătiţi la negru, că a crescut impozitarea cât a crescut şi evaziunea şi că, în concluzie, în afara unui procent de 4-5 % rău platnici în adevăratul sens al cuvântului, restul de 18% nu au de unde plăti, pentru că nu au realmente nici ce mânca.
Stimularea consumului e o necesitate, dar de ce nu oferă guvernul din aceşti bani (care sunt tot de împrumut) stimulente pentru crearea de locuri de muncă şi, în general, pentru creşterea veniturilor, astfel încât oamenii să obţină bani munciţi, din care să-şi plătească ratele?
Încrederea, dorinţa de revanşă, tenacitatea, devotamentul, spiritul de masă nu sunt factori de neglijat în aceste procese ce au loc sub ochii noştri. La fel cum şi oboseala, cinismul şi devoluţia spirituală a Occidentului explică multe.
Conştiinţa noastră socială e ciuruită rău. Prea multe certuri intestine, prea multă dihonie. Avem nevoie de un proiect de societate viabil. Noi trebuie să vieţuim conştient, să fim creativi, nu doar să vegetăm, nu doar să supravieţuim.
Nimic nu este mai misterios decât viziunea altei persoane asupra lumii. Se pare că avem câte una cu toţii.
Toate situaţiile sau persoanele apărute în viaţa noastră sunt consecinţa unor alegeri anterioare, conştient sau inconştient. Încercaţi să alegeţi în mod conştient şi să vă eliberaţi, la fel de conştient, de consecinţele nefaste ale unor alegeri făcute.
Cine caută fără odihnă va găsi, găsind se va minuna, minunându-se va stăpâni, stăpânind îşi va găsi odihna.
Ne plac festivităţile, iar de ziua naţională devenim şi patrioţi. Fiecare instituţie sau organizaţie ţine să marcheze momentul cu discursuri şi pahare. Bucovinenii din Iaşi au comemorat şi ei unirea cu Ţara.
Nu există viaţă fără iubire, iar iubirea pură de Dumnezeu face parte din sfera umanului, nu reprezintă doar un ideal abstract.
Fiţi pregătiţi pentru orice, în fiecare zi. Bogăţia în sine nu e rea, rău e să devii dependent de ea, pentru că atunci vei suferi când o pierzi.
Lebede albe, lebede negre (II)
Reţineţi un truism: totul se plăteşte. Nevoile sau trebuinţele oamenilor şi încercările de a le satisface formează ceea ce numim cerere agregată. Mărimea sa e elastică: creşte odată cu creşterea veniturilor consumatorilor şi scade odată cu creşterea preţurilor produselor.
Previziunile sunt dificile, mai ales când e vorba de viitor. Decât să foloseşti prognoze greşite şi măsuri probabilistice eronate, e mai bine să te bazezi pe intuiţie şi pe bun simţ (dacă există).
Apartenenţa la UE şi NATO e un substitut, o umbrelă, o oportunitate poate, dar noi cine suntem şi care e misiunea neamului nostru aici, pe pământ?
”Era pe când nu s-a zărit,/ Azi o vedem şi nu e”
Instituţiile culturale şi industriile culturale trebuie să-şi restructureze oferta în funcţie de cerinţele unei pieţe marcate de ”mâna vizibilă” a globalizării economiei şi culturii.
A fi capitală culturală europeană
Nu este o muncă deloc uşoară, foarte complexă, care necesită profesionişti, de la diplomaţi până la restauratori, instituţii şi oameni de cultură, de ştiinţă, autorităţi, arhitecţi, peisagişti, artişti, istorici, firme şi oameni de afaceri, ONG-uri şi mulţi alţii din varii domenii de activitate.
Sunt liber să fiu ceea ce sunt. Ăsta e răspunsul meu la chemarea ce mi s-a dat. Răspunsul conţine, desigur, el însuşi o chemare. O chemare la libertatea de a fi, cu toată încărcătura sa de sens.
Tot ce am ştiut până acum despre ortodoxia monetară a fost pulverizat. Nu mai avem o doctrină dominantă, ci un sincretism pragmatic şi dezideologizat.
Summitul la nivel înalt din vara anului 2013 dintre SUA şi China a oferit doar o imagine sumară asupra a ceea ce începe să fie axa centrală de putere politicii internaţionale, configurând conturul noii lumi bipolare. El marchează transferul definitiv al centrului de greutate al lumii dinspre Atlantic spre Pacific. Ne întoarcem la realpolitik.
Demonizarea continuă a Iranului nu face decât să întărească actualul regim. Un gigant ca Iranul nu se poate schimba pe termen scurt, fără a periclita ordinea mondială.
Nu avem pieţe funcţionale, instituţii publice performante şi nici o societate civilă prea dezvoltată. Iaşul a devenit marginal.
Vă place realitatea pe care am creat-o? Se poate trăi în ea? Cum este înlăuntru aşa e şi în afară.
Cum să impui pluripartidismul şi separaţia puterilor specifică statului de drept acolo unde religia nu e separată de politică, de economie şi domină toate nivelurile societăţii, toate instituţiile şi toate comportamentele?
Dar de ce a fost nevoie de o îndepărtare atât de mare şi de îndelungată de noi înşine, de o alienare practic, pentru a ne întoarce în non-locul de unde am plecat rătăciţi, în Sinele redescoperit? Poate că e un drum ritualic.
Valoarea spirit vs. economia libidinală (II)
Creşterea calitativă este cea care nu se bazează pe „mereu mai mult”, ci pe „mereu mai bine” şi pe o mai bună redistribuire, printr-o creştere a conştiinţei individuale şi colective, care să conducă la formarea unei conştiinţe pe măsură. Conştiinţă - Inteligenţă - Acţiune - Luciditate - Responsabilitate, acestea sunt cuvintele care trebuie să ne ghideze demersurile pentru a ieşi din acest timp marcat de o mentalitate gregară, de creiere fără conştiinţă şi din sisteme nervoase transformate în sisteme-reflex, adică pulsionale pentru a răspunde sistemelor de marketing devenite toxice pentru fiinţa umană.
Valoarea – spirit vs. economia libidinală
Vor fi ani de penurie şi de precaritate, din care vom ieşi declinându-l mai mult pe a fi decât pe a avea şi făcând mai mult cu tot mai puţin. Era consumatorismului s-a dus.
În aceste condiţii şi în acest ritm, oraşul va sta încă ani grei în tranşee, pentru că mai toate termenele sunt depăşite, iar banii necheltuiţi.
„Prezicerea este foarte grea, mai ales când e vorba de viitor.” (Yogi Berra)
„Prezicerea este foarte grea, mai ales când e vorba de viitor.” (Yogi Berra)
Paradisul este aici şi acum, iar prăbuşirea constă tocmai în a ignora acest lucru.
Este o ţară cu multe biserici şi multă imoralitate, occidentală prin cultură, orientală prin religie, o ţară cu femei frumoase şi mulţi asistaţi social, cu 20% restanţieri la credite, dar cu o densitate incredibilă de maşini de lux, o ţară a paradoxurilor.
A devenit primejdios, chiar tragic să mai fii om, cu tot ce am semănat în urmă, prizonier între atâtea universuri ce concurează pentru el.
Ar fi un truism să spunem că Omul e mult mai mult decât componenta lui anatomică şi fiziologică, e mai mult chiar decât el însuşi, e parte a Nenumitului Creator, iar termenului de „fiinţă” recuperat de Heidegger de la greci şi preluat de aceştia de la hinduşi nu cred că îi lipseşte şi un astfel de înţeles spiritual.
Se pierde însă democraţia, care se transformă într-o plutocraţie, sau plutodemocraţie, chiar în locurile unde s-a născut varianta modernă a democraţiei. Gândirea critică este astfel în mare pericol.
Paradisul, dragă Jonathan, nu este un loc sau un timp, pentru că locul şi timpul nu au înţeles... A fi desăvârşit - iată paradisul. (Richard Bach, Pescăruşul Jonathan Livingstone)
Suveranitatea supra-naţională a unei elite intelectuale şi bancare mondiale este în mod sigur preferabilă autodeterminării naţionale practicate în secolele trecute. (David Rockefeller)
E bine să lucrăm în viaţă cu două modele: unul ideal şi unul real. Pe cel ideal îl vom urmări toată viaţa fără a-l atinge decât asimptotic, dar el ne foloseşte ca reper pentru a şti încotro îndreptăm modelul real cu care lucrăm, pentru a-l apropia cât mai mult de ideal.
Alegerea în viaţă este o ştiinţă şi o artă foarte dificilă, cu atât mai mult cu cât criteriile sunt tot mai pervertite, respectul e compromis şi totul se transformă finalmente în lipsă de performanţă socială.
Va deveni Europa musulmană, iar America hispanică, sau îşi vor etala în continuare egoismul? Ce fel de creştin este cel care nu împarte cu semenul său?
Creierul cuantic. Viziunea unui observator
Esenţa cuanticii constă în dobândirea unei noi perspective asupra vieţii şi lucrurilor în general.
Parafrazându-l pe Nietzsche, Michel Foucault anunţa, în Cuvintele şi lucrurile, o « moarte a omului », suscitând, ca şi în cazul lui Nietzsche, multe neînţelegeri.
A conceptualiza înseamnă a sintetiza, a prinde un buchet de sensuri într-o singură expresie. Putem astfel sintetiza până la nimic, până la tăcere.
- În şapte paşi -
Adică problema să fie analizată mai întâi la nivelul departamentelor, care să numească câte o comisie de specialişti şi să înainteze consiliilor profesorale concluziile.
Mângâierea e foarte puternică măcar pentru faptul că ne coboară măştile. Aşadar, mângâiaţi-l pe celălalt, cu un gest, cu un sunet, cu o privire, cu o răsuflare!...
Recent, Primăria Municipiului Iaşi a lansat spre dezbatere publică bugetul propriu pe acest an. L-am cercetat cu toată buna credinţă şi am constatat, din păcate pentru ieşeni, probleme destul de grave.
V-a mângâiat vreodată un porc (Sus Scrofa, pe latineşte)? Cu mâinile lui mari şi unsuroase, cu râtul ca un cartof, să poţi admira aşa cum curge pe el slanina?... E un privilegiu. Am dat mâna cu cineva şi am avut exact sentimentul acesta. Alunecos, pervers, minţind cu naturaleţe, obedient până la greaţă, viclean până la inutilitate, şi-a construit drum până în sferele înalte ale fermei, unde încearcă să articuleze cuvinte, chiar propoziţii uneori, prin şedinţe. În restul timpului râmează, adică cercetează după şopârle, ştiinţifice desigur.
Avantajul e că au rămas trei socluri libere. Cultura română se împrospătează. De când aşteaptă noua generaţie de politicieni şi artişti de la CUG.
Adevaruri stravechi, adanc îngropate în memorie, ies la suprafata, avand potentialul sa distruga laboriosul compromis realizat între natiunile continentului, care i-a garantat o lunga perioada de pace, introducand incertitudine si izolationism.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Un refugiu din Alpii francezi, închis „definitiv”, victimă a încălzirii globale
Lewis Hamilton poate concura cu bijuterii şi piercinguri cel puţin până la 30 iunie
Surse: Glovo disponibilizează 40% dintre angajații fostului foodpanda România
Bărbat decedat pe stradă, lângă Spitalul Municipal Ploieşti. Paznicul nu a alertat cadrele medicale
Doi politicieni ruşi îi cer lui Putin să oprească invazia în Ucraina
Armele au devenit cauza principală a deceselor în rândul tinerilor americani
Vanessa Youness, apropiată de Emil Boc, condamnată la 3 ani închisoare cu executare
CNAIR a aprobat azi indicatorii tehnico-economici ai Autostrăzii Focşani-Bacău
Se deschid oficial bazele de agrement din Iaşi. Cât costă şezlongul la Ciric
Rareş Bogdan visează că PNR va ajunge la 36% la alegerile din 2024
Hunedoara: Un băieţel de doi ani a murit după ce a căzut de la etaj, scăpat de mama sa
Dana Nălbaru, despre fiul ei, Kadri: Școala nu îl ajută. E prea avansat pentru vârsta pe care o are
Ce reprezintă compania CreditPrime – recenziile clienților (P)
Dacia Sandero revine în luna aprilie pe podiumul vânzărilor de mașini noi în Europa
Google prezintă Street View Camera. Poate fi montată pe orice mașină
Cecenul Asvad Idriso, „comandantul Tik-Tok”, a fost spulberat de ucraineni
Rusia a trimis pe frontul din Ucraina oameni complet nepregătiţi
Starlink are acum 400.000 de utilizatori. Popularitatea sa explodează în 2022
Generalul Shamanov, măcelarul din Cecenia, detalii despre terminarea războiului
Peste 100 de designeri, 40 de show-uri de modă, un catwalk impozant
Ministrul Predoiu “revarsă” un val de privilegii către magistraţi
Schimbarea din Codul Rutier la care nu se mai aștepta nimeni. Aviz motocicliștilor!
Lazăr Vlădică, fostul şef de la Armamente, a fost audiat de procurorii DNA
Cererea de ghiozdane antiglonț pentru copii a crescut în SUA
Cantităţi fără precedent de petrol din Rusia se îndreaptă către India şi China
ROBOR la trei luni atinge cea mai mare valoare din ultimii nouă ani
Fostul vicepreşedinte al CJ Suceava prins când primea 40.000 de euro mită, trimis în judecată de DNA
Fiica adoptivă a lui Ilie Năstase: „Bună! Sânii mei se numesc Chloe și Coco”
Un deputat atrage atenţia asupra mâncării cu gândaci servită la cantina de la “Cuza”
Profilul proprietarului care apelează la firma de izolații exterioare Isoterm (P)
Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, divorț și partaj de multe milioane
Ministrul Dîncu vrea salarii mai mari pentru personalul din Armată
Opera Iaşi organizează pe 30 mai o gală specială dedicată sopranei Adriana Severin
Mouratoglou își asumă vina pentru eșecul Simonei Halep la Roland Garros
"The Gray Man" va fi disponibil pe Netflix începând cu 22 iulie (VIDEO)
Decizia celor de la Roland Garros, după ce Irina Begu a lovit cu racheta un copil
Ungaria vinde benzină și motorină la preț redus doar maghiarilor
Cum a început povestea Dedeman. Absolventul de matematică de la Cuza a descoperit ceva
Surpriză la Roland Garros: Alize Cornet a eliminat-o pe Jelena Ostapenko în turul doi
Broadcom dă 61 de miliarde de dolari pe Vmware. Una dintre cele mai mari din sectorul tehnologiei
Reprezentant IULIUS: „Mallul tradiţional este puţin depăşit“
Alexandru CĂLINESCUFranţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme |
George PLEȘUCine ocupă scaunul gol? |
dr. Eugen TÂRCOVEANUIN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.