Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Banii se vor duce la Sebes

GALERIE
Grupul german Daimler
  • Grupul german Daimler
- +

Grupul german Daimler va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş, judeţul Alba.

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, va extinde capacitatea de producţie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart funcţionează deja la capacitate maximă şi nu mai există spaţiu pentru extindere, se arată într-un comunicat transmis miercuri de grupul german.

Consiliul de Supraveghere al companiei a aprobat miercuri măsurile de extindere a capacităţilor de producţie de piese auto destinate Mercedes-Benz Cars.

Compania va investi în România peste 280 milioane euro pentru producţia noii generaţii de cutii de viteze automate, iar investiţiile totale planificate depăşesc 300 milioane euro, se spune în comunicat.

"Extinderea reţelei noastre de producţie va include o locaţie suplimentară pentru asamblarea cutiilor de viteze, pentru a completa capacităţile existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare din partea clienților, cu o flexibilitate mai mare în viitor", a declarat în comunicat Andreas Renschler, membru în Consiliul de Administraţie al Daimler responsabil pentru producţia de componente şi aprovizionarea diviziilor Mercedes-Benz Cars şi Mercedes-Benz Vans.

Fabrica de la Stuttgart va rămâne în continuare centrul de producţie pentru cutii de viteze destinate autovehiculelor Mercedes-Benz şi va acţiona în calitate de centru de competenţă pentru reţeaua de producţie de cutii de viteze, a afirmat la rândul său Peter Schabert, directorul de producţie sisteme de transmisie în cadrul Mercedes-Benz.

"Star Transmission este, de peste 10 ani, un partener de încredere al facilităţilor producătoare de sisteme de transmisie din Germania. Având în vedere situaţia actuală şi în baza experienţei şi colaborarii excelente cu Star Transmission, varianta preferată pentru asigurarea capacităţilor suplimentare de producţie, într-o manieră flexibilă, este de a extinde operaţiunile din România", a spus Schabert.

Angajaţii români vor urma un program special de calificare la fabrica din Stuttgart-Untertürkheim, pentru a asigura transferul de experienţă din Germania în producţie, asigurarea calităţii, întreţinere şi logistică.

Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are 800 de angajaţi la capacităţile de producţie din localităţile Cugir şi Sebeş (judeţul Alba), unde produc componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atât pentru modele actuale cât şi pentru modele mai vechi, asigurând disponibilitatea pieselor de schimb.

Compania producea în 2011 la Cugir (producţie de serie mare, piese şi componente), şi Sebeş (producţie de serie mică, prototipuri şi dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze). Producţia de la Sebeş a fost transferată anul trecut la Cugir.

Începând de la jumătatea acestui an, Star Transmission (unde Daimler deţine 78% din acţiuni) va produce la Sebeş cutii de viteze automate în cinci trepte. Din 2014, generaţia actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi de asemenea asamblată la Sebeş.

Compania germană intenţionează să asambleze la Sebeş, începând cu anul 2016, şi o nouă generaţie de cutii de viteze automate, dacă va obţine sprijinul guvernului român în vederea extinderii capacităţilor de producţie.

"Cu sprijinul guvernului român în vederea extinderii capacităţilor de producţie, se preconizează că o nouă generaţie de cutii de viteze automate va fi de asemenea fabricată în noua reţea de producţie care implică locaţiile din Stuttgart (producţie completă, inclusiv asamblare) şi Sebeş (doar asamblare) începând cu anul 2016"

Premierul Victor Ponta a anunţat la finele lunii martie că a aprobat un memorandum de înţelegere cu "una dintre cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România", fără a preciza însă numele investitorului.

Întrebat în ce domeniu va investi această companie, premierul a arătat că este vorba de un domeniu "foarte drag" României, în care lucrează deja doi mari producători importanţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri