Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Dalilah se bate singură

GALERIE
muhammad-dilaila
  • muhammad-dilaila
- +

 

 

 

Americanca Muhammad şi-a corectat recordul mondial la 400 m garduri şi a devenit campioană mondială la Doha. A  doua medalie de aur pentru Sifan Hassan

Atleta americană, Dalilah Muhammad (29 de ani), a stabilit un nou record mondial la proba de 400 de metri garduri, la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha. Sportiva a încheiat proba în 52.16 secunde. Pe locul doi, a ajuns Sydney McLaughlin, de asemenea concurând pentru Statele Unite ale Americii. Bronzul a fost cucerit de sportiva din Jamaica, Rushell Clayton. Precedentul record, de 52.20 de secunde, a fost deţinut tot de Muhammad şi a fost stabilit în luna iulie. O performanţă deosebită a realizat atletul din Bahamas, Stevan Gardiner, cafrea câştigat medalia de aur a probei de 400 m plat masculin. Deşi atleţii americani sperau să umple golul lăsat de absenţa marelui star al ultimilor ani (sud-africanul Wayde van Niekerk), ei au trebuit să se mulţumească cu bronzul, în condiţiile în care liderul sezonului, Michael Norman, a clasat în semifinale,. Mutaz Essah Barshim, figură emblematică a sportului din Qatar, a provocat delirul celor 50.000 de conaţionali din stadionul Khalifa, după ce a câştigat titlul mondial, al doilea consecutiv, în proba de săritură în înălţime cu performanţa de 2,37 m. În proba de 3.000 m obstacole, kenyanul Conseslus Kipruto a câştigat medalia de aur şi şi-a apărat titlul mondial cu timpul de 8:01, 35, cea mai bună performanţă a anului. Etiopianul Lamecha Girma a sosit al doilea la doar o sutime de secundă în timp ce marocanul Soufiane El Bakkali, cu cea mai bună performanţe în acest an, a fost al treilea. În final probei feminine de aruncare a discului, Yaime Perez a cucerit titlul mondial cu performanţa de 69,17 m, urmată de conaţionala sa Denia Caballero - 68,44 m şi de croata Sandra Perkovic, campioana mondială en titre, cu 66,72 m. Perkovic, dublă campioană olimpică şi mondială, a fost afectată în acest an de o accidentare, dar acum o lună a aruncat 68,58 m şi era pregătită să lupte pentru titlul mondial. Toshikazu Yamanishi a confirmat hegemonia niponă în probele masculine de marş, după ce a câştigat titlul mondial la 20 km în cadrul Campionatelor Mondiale de atletism de la Doha, la o săptămână după triumful conaţionalului său Yusuke Suzuki la 50 km. În finala probei a feminină de 1.500 m, olandeza Sifan Hassan a cucerit titlul mondial cu timpul de 3:51,95, fiind urmată în clasament de kenyanca Faith Kipyegon şi de etiopianca Gudaf Tsegay. Este a doua medalie de aur pentru Hassan, care în urmă cu o săptămână s-a impus şi în proba de 10.000 m. În finala de la aruncarea greutăţii, americanul Joe Kovacs, 30 ani, a câştigat medalia de aur, a doua după cea din 2015, cu o aruncare de 22,91 m, a treia performanţă mondială din istorie, Kenyanca Hellen Obiri,şi-a conservat titlul mondial în proba de 5.000 m, pe care a câştigat-o cu timpul de 14:26,72. La ştafetele de 4X100 m, a câştigat SUA la masculin (37,10 s, al treilea rezultat all-time) şi Jamaica (41:44s). Maratonul masculin a fost câştigat de etiopianul Lelisa Desisa.

 

Alina Rotaru, locul VI la lungime

Sportiva română a obţinut al cincilea rezultat al calificărilor, din ultima încercare, cu 6,72 m.. Finala s-a disputat aseară. Alina s-a clasat pe locul VII, cu 6,71 m, proba fiind câştigată de germana Malaika Mihambo cu 7,30 m, urmată de ucraineanca Marîna Beh (6.91 m) şi nigerianca Ese Brume (6.90 m).

Tot sâmbătă, Andreea Panţuroiu (antrenor Mihaela Nicoară) s-a clasat pe locul 11 în finala la triplusalt. Ea a reuşit din prima încercare 14.07 m, celelalte două sărituri fiind depăşite. Pe podium au urcat Yulimar Rojas (Venezuela – 15.37 m), Shanieka Ricketts (Jamaica – 14.92 m) şi Catherine Ibarguen (Columbia – 14.73 m). Cealaltă săritoare în lungime, Florentina Iuşco (6.21 m) şi suliţaşul Alexandru Novac (82,12 m) au ratat calificările.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri