Dan Barna, atacuri la Dacian Cioloş, într-un mesaj pentru membrii USR PLUS
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Dan Barna, atacuri la Dacian Cioloş, într-un mesaj pentru membrii USR PLUS

GALERIE
barna-ciolos-usr-plus-martie-2019-agerpres
  • barna-ciolos-usr-plus-martie-2019-agerpres
- +

Dan Barna, candidat pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS la congresul de la finalul acestei săptămâni, acuză echipa de campanie a contracandidatului său Dacian Cioloş, că a „aruncat în spaţiul public o manipulare calomnioasă” şi susţine că procesul de alegeri interne „ajunge să fie terfelit din calcule electorale”.

„Munca noastră de ani de zile e pusă la îndoială în fervoarea electorală de pârjolit toată truda şi efortul de cinci ani de construcţie a unui brand USRPLUS respectat şi susţinut de atâta lume”, le transmite co-preşedintele USR PLUS membrilor de partid, într-o scrisoare deschisă. Folosind sintagma „contracandidatul nostru” atunci când se referă la Cioloş, Brna scrie că acesta „alege să arunce o umbră pe toţi membrii exUSR, într-o vânătoare de vrăjitoare menită parcă să divizeze iremediabil”.

Într-o scrisoare deschisă adresată membrilor USR PLUS, co-preşedintele Dan Barna le solicită acestora „mobilizare şi responsabilitate”, arătând că „nimeni nu are dreptul să blocheze dreptul la vot al membrilor USR PLUS”. În document, Barna îl atacă pe Dacian Cioloş, al cărui nume nu ă, foloseşte în mod direct şi la care se referă folosind sintagme precum „contracandidatul nostru” sau „copreşedintele de până acum”.

„Sunt nevoit să observ cum un proces electoral organizat îndelung, pe baze bipartizane şi proceduri consensual şi unanim agreate ajunge să fie terfelit din calcule electorale. Da, procesul de unificare a bazelor de date, organizat de o Comisie tehnică cu membri egali din USR şi din PLUS, a înregistrat inerent erori.  Copreşedintele de până acum se comportă ca şi cum nu a fost deloc implicat - nici la comisia paritară, nici la procedurile adoptate în unanimitate. Ca şi cum, ironic, nu a fost acolo”, scrie Barna, adresându-se colegilor săi.

Precizând că el îi apreciază pe toţi membrii partidului, indiferent de formaţiunea din care aceştia provin, Barna reclamă că în campania internă pentru alegerile din USR PLUS se folosesc eu metode pe care nu şi le„ imagina într-un partid decent: înregistrări pe ascuns, scurse trunchiat în presă, vânătoare de vrăjitoare şi perdele de fum” aruncate în ochii membrilor USR PLUS.

 „Îi apreciez pe membrii noştri exPLUS şi îi consider colegii şi prietenii noştri. Contracandidatul nostru în schimb alege să arunce o umbră pe toţi membrii exUSR, într-o vânătoare de vrăjitoare pe care nu o înţeleg, menită parcă să divizeze iremediabil, nu să unească. Pentru unii pare că victoria e mai importantă decât viitorul nostru comun şi relevanţa USR PLUS pentru viitorul României. (...) Munca noastră de ani de zile e pusă la îndoială în fervoarea electorală de pârjolit toată truda şi efortul de cinci ani de construcţie a unui brand USRPLUS respectat  şi susţinut de atâta lume”, mai transmite Dan Barna.

Acesta face referire la informaţii apărute în spaţiul public, potrivit cărora un membri de partid decedat ar fi votat la primul tur al alegerilor interne pentru preşedinţia USR PLUS.

„Văd cum, în loc să urmeze procedura agreată unanim de Biroul Naţional, o parte din Comisia Electorală devine o „comisie de comisari inchizitori”, intră cu picioarele în familia unuia dintre noi şi inventează un mort, care chipurile ar fi votat la alegeri. Cazul ajunge rapid în presă, atent manipulat. Cum se simte oare acel om - repet, membru USR PLUS, coleg de-al nostru - când se vede acuzat pe grupuri şi în presă în mod samavolnic precum în securismele anilor 50î?   Acuzat de faptul că îl cheamă la fel ca pe tatăl său, care a încetat din viaţă în urmă cu un an. Dumnezeu să-l ierte. S-a gândit vreo clipă echipa contracandidatului la ce înseamnă asta pentru USRPLUS atunci când  au decis perfect asumaţi să arunce în spaţiul public această manipulare calomnioasă? Mi-e greu să cred. Singura noastră armă în faţa acestei distrugeri intenţionate şi iresponsabile este prezenţa masivă la vot. În primul tur am fost mândru şi v-am lăudat pentru participarea a peste 73% dintre voi la vot. E nevoie de un efort şi mai mare”, se mai arată în scrisoarea ui Dan Barna.

În aceeaşi scrisoare, fostul preşedinte al USR susţine că unii dintre membrii fostei USR îi reproşează că a greşit atunci când i-a convins să voteze fuziunea cu PLUS şi că reproşurile merg mai departe, unul dintre aceştia susţinând că Barna i-a convins să fuzioneze cu o „bază de date de e-mailuri!”

„Buna-credinţă e cel mult idealism, nu greşeală. Simt în continuare că nu am greşit, şi împreună suntem mai puternici, dar dreptul de vot este al oamenilor, nu al emailurilor. Hai să arătăm în continuare că suntem oameni vii, mulţi, implicaţi şi care votează! Contez pe tine pentru asta!”, i-a răspuns, public, Barna.

Acesta cere ca fiecare preşedinte de filială să se asigure că fiecare membru din registrul electoral cunoaşte calendarul  alegerilor şi „poate să îţi exprime în mod real votul”.

„Mă sunaţi mulţi dintre voi că se dau telefoane la membrii foşti USR, telefoane anonime, inchizitoriale cu ameninţări ridicole. Nimeni nu are voie să timoreze pe nimeni în această campanie, dreptul de vot al fiecărui membru e sfânt, pentru că fără acest drept USR PLUS nu mai reprezintă nimic. Pentru fiecare astfel de situaţie vă încurajez să vă adresaţi comisie electorale. (...) Am încredere că spiritul USRPLUS va merge mai departe puternic şi consecvent pe direcţia pe care împreună am construit-o şi o susţinem. Şi nu spre o potenţială împăciuire despre care am auzit ieri dimineaţă de la Dacian, cu un premier incapabil să conducă o coaliţie, premier care a agresat şi umilit USRPLUS”, le mai transmite Barna colegilor săi.

El le cere acestora să voteze  şi să sune, fiecare, încă trei colegi ca să îi convingă pe aceştia să voteze.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.