anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Comunicat de Presă

Dan Lungu solicită primarilor din județul Iași să achiziționeze tablete pentru ca elevii să poată participa la școala online (P)

GALERIE
Foto_comuna Andrieșeni2Foto_comuna Andrieșeni
 • Foto_comuna Andrieșeni2
 • Foto_comuna Andrieșeni
- +

Dan Lungu, senator USR de Iași, a trimis o scrisoare deschisă primarilor din județul Iași, prin intermediul căreia le-a solicitat acestora să renunțe la finanțarea evenimentelor locale și a cheltuielilor mai puțin urgente din această perioadă, în favoarea achiziționării tabletelor și abonamentelor la internet pentru elevii care nu pot participa la școala online.

La nivelul satelor județului Iași, există un total de 11.807 de elevi care nu au acces la internet și un număr de 10.964 care nu au acces nici la un dispozitiv care să poată fi conectat la internet, pentru a participa la lecții. Cifrele provin dintr-un răspuns al Ministerului Educației, Cristina Monica Anisie, trimis senatorului USR Dan Lungu în urma adresării unei întrebări referitoare la situația elevilor care pot participa activ la cursurile online în aceste luni.

Așadar, întrucât la nivelul județului Iași există deja două administrații ale unor comune, Tătăruși și Lespezi, care au anunțat că vor lansa proceduri pentru achiziționarea de tablete și abonamente de trafic de date pentru elevii care nu au aceste resurse din satele lor, vă rog și pe dumneavoastră să luați în considerare această posibilitate. În acest an, prioritățile din comunitatea din care faceți parte s-au schimbat, iar sprijinul acordat educației trebuie întotdeauna să primeze. Prin urmare, vă rog ca, dacă aveți posibilitatea, să renunțați la finanțarea unor evenimente locale sau la alte cheltuieli care nu sunt atât de urgente, în favoarea sprijinirii elevilor”, a precizat senatorul USR Dan Lungu în scrisoarea trimisă primarilor din comunele ieșene.

--
Până la momentul actual, echipa proiectului „Până hăt de carte!” derulat de cabinetul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu, a strâns cu ajutorul donatorilor din comunitatea ieșeană și membrilor USR Iași, 33 de dispozitive - 18 laptopuri, 7 calculatoare, 5 tablete și 3 smartphone-uri – pe care le-a redirecționat elevilor din comunele Cotnari, Ciortești, Grajduri, Ipatele, Schitu Duca și Andrieșeni. Dispozitivele strânse din următoarele donații se vor îndrepta către elevii din comuna Dolhești.

Colecta continuă, iar donațiile pentru elevii din satele ieșene pot fi făcute în continuare la sediul cabinetului parlamentar (adresa: str. Grigore Ureche, Bl. Walter Mărăcineanu, Nr. 3., Mezanin, Iaşi). Pentru mai multe detalii, puteți contacta membrii echipei la adresa de e-mail cabinet.senator.danlungu@gmail.com sau apelând numărul de telefon 0725 321 313.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.