Dăncilă recunoaşte că PSD a fost mai interesat de Justiţie decât de sănătate, de educaţie sau de investiţii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Dăncilă recunoaşte că PSD a fost mai interesat de Justiţie decât de sănătate, de educaţie sau de investiţii

GALERIE
Dancila
  • Dancila
- +

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, crede că social-democraţii au părut mai preocupaţi de justiţie decât de sănătate, educaţie sau de investiţii, iar acest lucru i-a supărat pe oameni. Dăncilă a menţionat că Guvernul a înţeles votul de la referendumul din 26 mai şi nu va mai emite nicio ordonanţă de urgenţă legată de funcţionarea sistemului judiciar.

Dăncilă a spus în discursul susţinut la congresul PSD că social-democraţii nu se vor mai lăsa atraşi în teme false, cum a fost cea a justiţiei, dezbătură atâta timp în spaţiul public. 

“Am încredere în dumneavoastră, dragi colegi, că nu ne vom mai lăsa atraşi în teme false. Mă refer aici la tema justiţiei şi la modul în care am dezbătut-o atâta timp în spaţiul public. Să fie foarte limpede, o discuţie despre abuzurile şi neregulile din justiţie era necesară. practicile netransparente care au luat forma unor protocoale secrete trebuie clarificate. Astfel de practici şi abuzuri nu îşi au locul într-un stat de drept şi trebuie combătute în deplină transparenţă şi cu implicarea celor care sunt responsabili de înfăptuirea actului de justiţie”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a menţionat că această luptă cu abuzurile să nu fie percepută ca o luptă pentru politicieni sau una între justiţie şi politică. “Vreau însă ca această luptă cu abuzurile să nu mai fie percepută ca o luptă pentru politicieni, să nu mai pară o luptă între justiţie şi politică, între magistraţi şi clasa politică. Vreau să ducem o luptă împotriva abuzurilor pentru a-i apăra pe cetăţeni pentru garantarea drepturilor omului pentru că cetăţeanul obişnuit este cel mai vulnerabil în faţa abuzurilor statului, el nu se poate apăra, el nu se poate face auzit nu poate exista stat de drept fără respectarea deplină a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, a explicat Viorica Dăncilă.

 Ea a mai afirmat că social-democraţii au părut mai preocupaţi de justiţii decât de sănătate, educaţie sau de investiţii. “În acelaşi timp nu trebuie să mai intrăm în dispute inutile, să ne izolăm în plan extern şi să dăm impresia că suntem mai preocupaţi să schimbăm legile pentru cine ştie ce interese ascunde. Am părut mai preocupaţi de justiţie decât de sănătate de educaţie sau de investiţii. Asta pe bună dreptate i-a supărat pe oameni şi a dus la o ruptură de dialog, dar şi de încredere”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

 Premierul a mai afirmat că Guvernul nu va emite nicio ordonanţă de urgenţă legată de sistemul judiciar. “Trebuie să dovedim că am înţeles votul de la referendumul şi că vom respecta opinia cetăţenilor. Guvernul nu va emite nicio ordonanţă de urgenţă în legătură cu funcţionarea sistemului judiciar, orice modificare legislativă în privinţa funcţionării sistemului judiciar trebuie să se facă printr-o dezbatere transparentă, prin consultarea amplă a organizaţiilor profesionale din sistemul judiciar, dar şi prin consultarea organismelor internaţionale în domeniu”, a precizat Dăncilă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.