Daniel David, rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai”: Trăim un moment critic pentru civilizaţia noastră

miercuri, 30 noiembrie 2022, 13:09
2 MIN
 Daniel David, rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai”: Trăim un moment critic pentru civilizaţia noastră

Trăim un moment critic pentru civilizaţia noastră, pentru că câştigă tot mai mult teren ştiinţele false şi falşii specialişti, crede psihologul Daniel David, rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Raportat la ceea ce şi-au propus autorităţile, campania de vaccinare anti-COVID-19 a fost în mod clar un eşec.

„Este clar că a fost un eşec, fiindcă a existat un obiectiv foarte clar, ca număr de oameni care se vor vaccina. Dar, până am ajuns la vaccinare, am trecut prin anumite etape care n-au fost foarte înţelept conduse în timpul pandemiei”, a declarat Daniel David. Printre alte motive enumerate de către profesorul universitar (vezi linkul de mai sus) se află şi faptul că pseudo-ştiinţa şi falşii specialişti şi-au făcut tot mai mult loc în spaţiul public, prin intermediul presei şi al reţelelor sociale.

„Este o situaţie cronică, care ţine de componenta de educaţie, ţine de modul în care valorizăm pseudoştinţa în spaţiu public.

Până acum 20 de ani, aveai clar delimitată zona de distracţie, acolo putea să apară oricine. N-ai decât să aduci magicieni, vrăjitori, astrologi, horoscopişti. Este ok, căci e doar distracţie.

Dar când ai început să aduci la televiziuni, în jurnale cu pretenţii de calitate, în prime-time sau pe primele pagini ale publicaţiilor, analize economice, sociale şi predicţii făcute de astfel de «specialişti», îţi dai seama că ceva este rău cu societatea şi că lucrurile nu merg în direcţia bună”, a menţionat rectorul UBB Cluj-Napoca, pentru PRESShub.

Cititi materialul integral pe presshub.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii