Dar la astfel de surprize electorale v-ați gânditără? Ia’n cetiți și vă cruciți!

joi, 16 mai 2024, 03:00
1 MIN
 Dar la astfel de surprize electorale v-ați gânditără? Ia’n cetiți și vă cruciți!

Pentru că se simte tot mai mult prin târg că actuala campanie electorale e leșinată tare față de alți ani, iată, pentru înviorare, una scurtă dar vioaie tot de pe rotogolul electoral ieșean, dacă am intrat încă de ieri aicea și ne-am înnoroit pe cizme; asta ca să nu le mai spălăm de două ori.

Ei bine, se aude că prin zona partidoiului local, acolo unde cică se fac în linii mari și strategice niscai ciorne cu viitoarele nume de pe listele de candidaturi la Cameră și Senat pentru alegerile de la toamnă, și unde cică în culise se cam știu protagoniștii de pe pozițiile eligibile, se zice că, printre ăi mai cu vechime și mai hârșâiți, ar fi apărut unele îngrijorări referitoare la ce surprize se pot întâmpla, până la toamnă, după alegerile locale din iunie. Ale căror rezultate, funcție de context, cică ar putea răsturna socotelile de la oraș făcute deja prea devreme,de pe acuma, și în urma cărora se aude că unii s-au culcat deja pe-o ureche, ba chiar și că sforăie din greu, că s-ar fi aranjat, zic ei.

Prima surpriză, una chiar cu șanse bunicele de a se întâmpla, ar fi aceea ca fostul edil de Pașcani să revină la butoane, adică să-l bată pe actualul premare liberal, care stă prost tare în sondaje.

Ce are bip-bip cu prefectura de la Iași, darâmite cu alegerile de la toamnă? Ehee, păi cam are, stimați telespectatori. Căci, așa cum s-a întâmplat dintotdeauna, nu numai la partidoi dar și la liberali, premarele de la Pașcani a avut de fiece dată minim un loc rezervat pe listele de parlamentari ieșeni, ba chiar și două, când au fost mai multe și era de unde da.

Ce poate să însemne asta pentru sforarii care au aranjat deja apele la partidoi? Ia’n dați ’mneavoastră foaia la pulsulețul următor!

Bătălia celor două madame, câștigată de a treia?

Dacă fostul premare de Pașcani revine la manete, așa cum par a arăta nu doar indiciile locale, dar zice-se că inclusiv cetitul în stele de către liberali, în scoarță de salcâm și chiar în zațul de cafea, ei bine, cam toată lumea pe acolo știe că acesta ar avea deja o preferință pentru a trimite om pe listele de la Iași.

Este vorba cică de fosta sa vice de la premărie, o madamă de bine ce acum e des pe teren, în campanie locală, alături de șeful politic. De altfel o madamă ce a mai fost dipotat, pe vremuri.

Cum însă la Iași junii jupâni ai filialei cică ar fi împărțit deja cașcavalul parlamentar de pe listele de la toamnă, ce te faci și de unde să mai dai, că nu încap nici doritorii de aici?

Unele guri rele spun că, în varianta asta, s-ar putea ca cele două amazoane politice locale aflate în cărți ăi în competiție pentru un loc eligibil rezervat unei femei, așa cum a dat Ciolacu indicații prețioase în toate județele, să fie astfel alocat circumscripției de Pașcani. Mutare cu care junii jupâni de la Iași, le place au ba, vor fi rezolvat două probleme dintr-o mișcare: și Pașcaniul sătul, și femeie pe liste.

Acuma, privind și din fundul sălii, spuneți sincer: oare câtă bucurie va fi la Iași în caz de partidoi victorios la Pașcani? Ei, vedeți că iar nu se leagă maioneza? Mai băgați niște sifon și voi…

PS: Despre alte variante surpriză, care ar putea apărea la locale, și care vor avea efecte neașteptate la toamnă, mai vorbim și tura viitoare. Stați pe fază, că acușica dăm și cu nul!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii