Ce e Vali, ca valul trece

Daruri, trandafiri şi vin pentru Sfântul Valentin

duminică, 13 februarie 2022, 10:10
4 MIN
 Daruri, trandafiri şi vin pentru Sfântul Valentin

* "Iubire, bibelou de porţelan, tu m-ai lăsat din nou fără un ban" (Versuri din folclorul contemporan)

Luni este ziua în care se sărbătoreşte iubirea, restul anului fiind cu indiferenţa şi ura: Valentine's Day ne mai ia gândul de la iarna care ne-a săturat de frig, facturi, zăpadă şi noroi. Iubirea devine tot mai complexă şi mai complicată, pe măsură ce trec anii şi se înmulţesc sexele: când erau doar doamne şi domni nu aveam nevoie de formule pentru a calcula numărul de aranjamente şi combinări. Luni vom sărbători iubirea – asociată cu inima (de unde şi miliardele de inimi roz pluşate din comerţ); alte organe şi alte sentimente se simt discriminate: ar fi normal să sărbătorim şi, de exemplu, o zi a enervării, asociată cu stomacul ros de ulcer, sau una a furiei, zi în care bărbaţii să ofere doamnelor mici pernuţe pluşate în formă de fiere. Cu unele organe e mai greu, deoarece forma lor vorbeşte de la sine; nu vă gândiţi la altceva: ne referim la creier! Femeile care ar primi pernuţe pufoase în formă de un aşa organ ar înţelege absolut greşit că domnul face aluzie la inteligenţa lor şi le-ar da cu creierul în cap. Pe de altă parte, un intestin gros pluşat, umplut cu câlţi, e oricând un dar binevenit, că se poate pune la uşă sau la fereastră, să nu tragă curentul…

Valentine's Day pică bine: pe 14 februarie bărbaţii au apucat să se refacă financiar după Sărbători, deci au cu ce, iar până la 1 şi 8 Martie mai vine o chenzină. E bine şi pentru că în februarie nu prea sunt campanii electorale şi alegeri: dacă sărbătoarea ar pica într-o campanie, partidele s-ar întrece în afişe roz şi în candidaţi având drept singură calitate prenumele Valentin. Am efectuat un sondaj rapid, pentru a afla cum s-au pregătit de Ziua Îndrăgostiţilor unii bărbaţi întâlniţi întâmplător pe trotuar:

                                                        *         *         *

* Mirel Măciucă, dansator la nunţi, botezuri şi înmormântări: "Vreau să fiu mai atent şi mai bine pregătit, ca să nu mă mai fac de râs ca anul trecut, când am fost cu femeia iubită la restaurant, la o cină romantică. Din grabă n-am citit bine meniul şi am cerut cinci porţii de legume gratuite, că am zis că dacă-s gratuite nu costă şi-mi ajung banii, dar nu mi-au ajuns, că legumele nu erau gratuite, ci gratinate, m-am făcut de râs!".

* Benone Pieliţă, mozaicar-faianţar on-line: "Pentru ziua de luni m-am pregătit încă de ieri, că am cumpărat de la un chioşc din cartier produse de înfrumuseţare. Se ştie din strămoşi că nu există femeie urâtă, ci doar produse de înfrumuseţare puţine, deci sunt convins că luni, de Ziua Îndrăgostiţilor, doamna mea va fi, cel puţin pentru mine, cea mai frumoasă din lume. Şi nu doar luni, ci şi încă două zile, că bidonul cu elixirul dragostei, cum îi spun eu, are 50 de litri!".

* Aurel Bătătură, colecţionar de sticle goale: "Am aflat de la o vecină că nevastă-mea îşi doreşte cel mai mult o mască facială de întinerire de la nu mai ştiu ce firmă; i-am cumpărat ieri din farmacie o sută de bucăţi, că nici nu-s aşa de scumpe. Măşti faciale, albastre, cu elastice de fixat după urechi: sigur va părea mai tânără dacă şi le pune pe faţă, să nu i se mai vadă ridurile! Şi îi mai ofer în dar mărgele. Multe şi galbene, că e o ţuică bună şi tare, se umple sticla de mărgele când o scuturi!".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii