Dascălii unei şcoli din Podu Iloaiei vor fi beneficiarii unui proiect Erasmus
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Dascălii unei şcoli din Podu Iloaiei vor fi beneficiarii unui proiect Erasmus

GALERIE
aic
  • aic
- +

Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Podu Iloaiei desfăşoară până la finalul anului viitor un proiect Erasmus^ care vizează formarea profesională de calitate. Proiectul, intitulat „Dezvoltarea puterii de acţiune a educatorilor asupra educabililor prin formare profesională de calitate” se va desfăşura până pe 30 noiembrie 2022, beneficiari fiind 23 de cadre didactice ale şcolii.

„Acest proiect are scopul de a răspunde nevoilor instituţiei noastre în ceea ce priveşte abandonul şi eşecul şcolar, absenteismul, nevoia de a creşte rezultatele la învăţătură şi motivaţia pentru învăţare. Prin acest proiect, şcoala îşi propune îmbunătăţirea abilităţilor de a realiza o predare diferenţiată, o învăţare bazată pe proiecte şi competenţe, un management al clasei adaptat astfel încât fiecare elev să simtă că este apreciat şi că el contează”, au precizat reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Practic, proiectul presupune un program complex de formare continuă a cadrelor didactice, urmând să fie realizate cursuri în patru state europene, în Belgia, Finlanda, Republica Cehă, dar şi în Franţa. Prin intermediul acestor cursuri de formare, profesorii ieşeni se vor putea întâlni cu cadre didactice de diferite specialităţi, urmând să dezvolte împreună abiltăţile de lucru cu elevii din medii vulnerabile. Astfel, potrivit reprezentanţilor şcolii din Podu Iloaiei, se doreşte dezvoltarea cunoştinţelor, competenţelor, abilităţilor, metodelor inovatoare de predare/ învăţare şi aplicarea acestora în activităţile didactice curente, având drept finalitate prevenirea abandonului şcolar.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.