anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 01.10.2022

Dascălii unei şcoli din Podu Iloaiei vor fi beneficiarii unui proiect Erasmus

GALERIE
aic
 • aic
- +

Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Podu Iloaiei desfăşoară până la finalul anului viitor un proiect Erasmus^ care vizează formarea profesională de calitate. Proiectul, intitulat „Dezvoltarea puterii de acţiune a educatorilor asupra educabililor prin formare profesională de calitate” se va desfăşura până pe 30 noiembrie 2022, beneficiari fiind 23 de cadre didactice ale şcolii.

„Acest proiect are scopul de a răspunde nevoilor instituţiei noastre în ceea ce priveşte abandonul şi eşecul şcolar, absenteismul, nevoia de a creşte rezultatele la învăţătură şi motivaţia pentru învăţare. Prin acest proiect, şcoala îşi propune îmbunătăţirea abilităţilor de a realiza o predare diferenţiată, o învăţare bazată pe proiecte şi competenţe, un management al clasei adaptat astfel încât fiecare elev să simtă că este apreciat şi că el contează”, au precizat reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Practic, proiectul presupune un program complex de formare continuă a cadrelor didactice, urmând să fie realizate cursuri în patru state europene, în Belgia, Finlanda, Republica Cehă, dar şi în Franţa. Prin intermediul acestor cursuri de formare, profesorii ieşeni se vor putea întâlni cu cadre didactice de diferite specialităţi, urmând să dezvolte împreună abiltăţile de lucru cu elevii din medii vulnerabile. Astfel, potrivit reprezentanţilor şcolii din Podu Iloaiei, se doreşte dezvoltarea cunoştinţelor, competenţelor, abilităţilor, metodelor inovatoare de predare/ învăţare şi aplicarea acestora în activităţile didactice curente, având drept finalitate prevenirea abandonului şcolar.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.