anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Dat afară pe poarta mare, fostul şef se furişează înapoi la „Socola” prin găurile din gard

GALERIE
Oprisanu
 • Oprisanu
- +

Fostul manager a dat Institutul şi Ministerul Sănătăţii în judecată, cerând înapoi postul de şef, dar şi cel de medic oftalmolog al spitalului. „S-a comis un abuz. Au vrut să mă schimbe pe linie politică”, spune el, deşi numirea lui a fost tot una politică, a PSD.

Fostul manager al Institutului de Psihiatrie „Socola”, dr. Gabriel Oprişanu, a dat în judecată atât unitatea medicală, reprezentată de actualul manager, Bogdan Şaramet, cât şi Ministerul Sănătăţii pentru că a fost înlăturat în urmă cu două luni de la conducerea spitalului.

Acesta vrea să îşi recupereze atât funcţia de manager, cât şi cea de medic oftalmolog în cadrul spitalului, cerând totodată şi salariile care i s-ar fi cuvenit în perioada în care nu a putut profesa. Fostul manager consideră că decizia prin care a fost înlăturat din funcţie este una abuzivă.

„Ce s-a întâmplat cu decizia dată de domnul Costache reprezintă o încălcare a legii. Sunt invocate motive care nu stau în picioare. Calificativele şi indicatorii primiţi de mine erau de «foarte bine» şi «bine». Consider că s-a comis un abuz. Au vrut să mă schimbe pe linie politică, dar nu intru în amănunte şi speculaţii. Am apelat la lege”, a declarat dr. Gabriel Oprişanu pentru ziardecluj.ro, cotidian condus de un membru PSD, fost şef al filialei locale.

Reamintim că demisia lui Oprişanu a fost solicitată de Consiliul de Administraţie al spitalului în urma unei şedinţe care a avut loc pe 7 februarie, după ce au fost analizate mai multe rapoarte de control în urma vizitelor reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.

Deşi Oprişanu preciza atunci că măsurile solicitate au fost îndeplinite, acestea se aflau doar la stadiul de propuneri, nefiind implementate efectiv. În acest moment, dr. Oprişanu profesează ca medic oftalmolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, de unde este de loc.

Cele două dosare au fost înregistrate la Cluj, fostul manager motivând că are domiciliul în Cluj-Napoca, şi urmează să fie judecate după terminarea stării de urgenţă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.