De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

GALERIE
puls
  • puls
- +

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

De-un par exzamplu, în contextul apropierii congresului cu alegeri la vârful PNL, ce se pare că va fi în august sau la toamnă. Atât Orban, cât şi Cîţu bat ţara în lung şi-n lat, judeţ cu judeţ, ca să mobilizeze activul de partid. Orban a fost săptămâna trecută în Ardeal, pe aliniamentul Hunedoara şi Timişoara, apoi spre Oltenia, unde a promis câte-n lună şi-n spele.

Cîţu, şi aicea atenţie mare, a fost la Constanţa şi Cluj, iar în uichend la Suceava, unde a ţinut conferinţă alături de Flutur, la Gura Humorului, unde bucovineanul a promis că A7 va ajunge până în judeţ la el, nu numai până la Paşcani, ba chiar s-au promis şi bani pentru studiul drumului expres Suceava - V. Dornei.

În fine, altceva voiam să remarcăm: voi aţi observat că de cei doi şefi liberali de la Iaşi se feresc toţi ca dracul de tămâie, să nu cumva să fie vreunul asociat cu imaginea lor de penali? Că de vreo vizită mai de soi aicea la Iaşi, cu promisiuni şi alte cele, văleleu, nici vorbă nu mai poate fi. Rău am ajuns...

Care va fi mandatul Iaşului la congres?

Apropo de alegerile şi de congresul liberal din toamnă, o mică observaţiune s-ar impune făcută în context, după ce ieri Ludovic Orban a anunţat că în locul suspendatului Alexe de la Iaşi şef interimar de filială judeţeană va fi, până la urmă, deputatul Alex Muraru, fratele consilierului prezidenţial Andrei. Desemnarea este tare ciudată, căci din ce ştim noi de prin filială fratele Alex este un anti-orbanist cu ştate vechi.

Cu ce mandat va merge aşadar Iaşul la congres? Având în vedere că oamenii lui Alexe vor rămâne tot alături de Orban, că aşa e tradiţia şi că oricum Cîţu ia foc numai când aude de Alexe sau Chirica, şi ca urmare gruparea Alexe nici să vrea nu are unde pupa, este clar că Iaşul va fi divizat la cogres, filială pe care nu va pune nimeni nicio bază.

Nu râdeţi, că ar putea fi de plâns. Păi urmarea logică va fi aceea că după alegerile interne, când se vor împărţi recompensele prin ţară pentru rezultatul obţinut, iarăşi nu vom avea loc la masă cu bucate. Dar cu asta, hai să fim serioşi, suntem mult prea obişnuiţi noi ieşenii de ani buni, nu-i aşa?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.