De azi, drumul ieşenilor spre Bucureşti ocoleşte Bacăul pe autostradă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

De azi, drumul ieşenilor spre Bucureşti ocoleşte Bacăul pe autostradă

GALERIE
bacau4bacaubacau1bacau2bacau3
 • bacau4
 • bacau
 • bacau1
 • bacau2
 • bacau3
- +

Un mic tronson din A7, de 16 kilometri, va fi deschis chiar astăzi circulaţiei publice n este vorba de centura de ocolire a Bacăului, parte din autostrada Ploieşti – Siret. Artera are trei benzi pe sens.

La un an şi jumătate de la inaugurarea ironică a primului metru de autostradă din Moldova, construit în judeţul Suceava de un om de afaceri, azi va fi deschis circulaţiei primul tronson real de autostradă.

Este vorba de cei 16 kilometri, jumătate din Centura municipiului Bacău, porţiune construită în regim de autostradă - respectiv trei benzi pe sens. Alţi 7 km au fost deschişi traficului în septembrie, acest segment având însă o bandă pe sens.

Practic, de astăzi după-amiază, cei care vin dinspre Bucureşti ori care merg dinspre Roman spre Capitală pot să ocolească Bacăul.

„Prioritatea zero este să scoatem traficul din Bacău, pentru că tranzitarea oraşului a devenit o problemă”, ne-a spus ieri Dănuţ Pilă, directorul Regionalei Iaşi de Drumuri şi Poduri. El a precizat că mai sunt lucrări de făcut, dar care nu ţin de siguranţa traficului pe acest sector de autostradă.

Premierul Ludovic Orban, în prezenţa căruia va fi inaugurat azi acest segment din viitoarea autostradă A7, Ploieşti-Paşcani, a mai fost pe şantier cu doar 12 zile în urmă, când l-a lăudat pe constructorul care a reuşit finalizarea cu un an mai devreme decât prevede contractul.

Firma UMB Spedition, a lui Dorinel Umbrărescu, a preluat şantierul în ianuarie 2019, după ce fusese abandonat de prima companie constructoare la un sfert din contract. UMB Spedition şi-a adjudecat al doilea contract, cu aproape 670 de milioane de lei (fără TVA). Ultimii 8 km din Varianta Ocolitoare a Bacăului vor fi finalizaţi anul viitor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.