anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 08.10.2022

De azi încep înscrierile la Şcoala "Junior" a UAIC

GALERIE
scoala junior
 • scoala junior
- +

Înscrierile în clasa pregătitoare la Şcoala Gimnazială "Junior" a Universităţii "Alexandru I. Cuza" din Iaşi încep astăzi, 21 martie, părinţii care doresc să îşi înscrie copiii la această unitate de învăţământ având ocazia să depună actele necesare până pe 31 martie. Rectorul instituţiei de învăţământ superior, Tudorel Toader, afirmă că doreşte ca şcoala care aparţine de UAIC să poată preda şi elevilor de liceu, în acest moment realizându-se demersurile necesară pentru acreditare.

Conform reprezentanţilor UAIC Iaşi, conducerea executivă a universităţii a hotărât înfiinţarea a două clase pregătitoare pentru anul şcolar 2022-2023. Astfel, elevii care doresc să urmeze cursurile Şcolii Gimnaziale "Junior" – ciclul primar – vor avea la dispoziţie 40 de locuri. "Facem demersuri pentru completarea şi dezvoltarea tuturor treptelor formative din învăţământul preuniversitar.

Grădiniţa şi şcoala primară au devenit parte a învăţământului cu finanţare de la bugetul de stat, am înfiinţat gimnaziul, depunem documentaţia necesară pentru autorizarea studiilor de liceu. Continuăm cu câte două clase la fiecare an de studiu, ne adaptăm cerinţelor prezente dar şi viitoare. În demersul nostru, suntem încurajaţi prin reacţiile elevilor dar şi ale părinţilor, prin numărul mare de solicitări, prin valoarea şi ataşamentul corpului profesoral, cărora le suntem recunoscători", a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Părinţii interesaţi să îşi înscrie copiii la Şcoala "Junior" obţine informaţii direct la sediul de pe str. Păcurari nr. 9, la tel. 0232/211.261 sau pe site-ul UAIC. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

A vorbit directorul SRI ca să nu tacă

Pavel LUCESCU

A vorbit directorul SRI ca să nu tacă

Luat la bani mărunţi, dacă sufli sclipiciul de pe el, îţi dai seama că discursul directorului SRI e un mare fâs. Nu ne spune altceva decât că el e totuşi un tip ok şi că ar trebui să-l credem pe cuvânt. Dar o face cu pretenţia că e şi profund, că e capabil să atace marile teme ale istoriei şi viitorului, că e mai mult decât un directoraş al unui serviciu de informaţii dintr-o ţară care a intrat de multişor pe un făgaş occidental, euro şi mai ales american, serviciu care n-are altă datorie decât să respecte ce-i zic alţii că e bine.

opinii

Războiul ideologic

Alexandru CĂLINESCU

Războiul ideologic

Înfruntarea ideologică dintre „lagărul socialist” şi „lagărul capitalist” a durat mai multe decenii şi s-a încheiat cu victoria celui din urmă. Putin vrea acum să-şi ia revanşa. E vital pentru societăţile democratice ca el să fie învins şi pe acest plan.

Şcoala duală

Neculai SEGHEDIN

Şcoala duală

Învăţământul dual a apărut în Germania, după adoptarea Legii privind formarea profesională din 1969, pe fondul unei nevoi ridicate de forţă de muncă calificată în diverse ramuri industriale. 

Ce-i mâna pe ei în luptă?

Radu POPESCU

Ce-i mâna pe ei în luptă?

Zilele trecute, câteva portaluri de ştiri - mai ales din zona de simţire social-democrată - se dădeau de ceasul morţii că, vezi, Doamne, „mii şi mii de oameni protestează la Chişinău împotriva Preşedintelui Maia Sandu şi a guvernării pro-europene”. Astăzi însă nu vom vorbi despre ceea ce-şi doresc cu adevărat social-democraţii români în Republica Moldova şi despre capcana în care, din lăcomie, sunt pe cale să calce (ce-i drept, nu că ar fi prima dată când urmaşii lui Ion Iliescu, Adrian Năstase, Dr. Victor Viorel Ponta ori Liviu Dragnea mizează pe cine nu trebuie la Chişinău), ci despre „protestele” care se petrec zilele acestea peste Prut.

pulspulspuls

Iacătă cine mai face bani pe piaţa liberă, dar tot din puşculiţa guvernamentală?

Iacătă cine mai face bani pe piaţa liberă, dar tot din puşculiţa guvernamentală?

Pentru că tot s-au ocupat colegii noştri zilele trecute despre afacerea „50-20”, aia cu cazarea refugiaţilor ucraineni, iacătă ca ne-au şi sosit la redacţie noutăţi despre cei cu dare de mână care ştiu şi au cu ce să facă un ban grămadă din afacerea asta finanţară de Guvern. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.