De azi începe distribuirea pachetelor gratuite cu alimente
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

De azi începe distribuirea pachetelor gratuite cu alimente

GALERIE
pachete gratuite cu alimente1
  • pachete gratuite cu alimente1
- +

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) va începe, de astăzi, distribuţia celei de-a doua tranşe de pachete cu alimente acordate prin intermediul unui program european. Pachetele cuprind produse precum făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve (carne de vită, porc, pateu de ficat de porc), compot de fructe şi gem de fructe (inclusiv dietetic). Beneficiarii acestor ajutoare europene sunt cei care au dreptul la un venit minim garantat (Legea 416/2001), familiile care primesc alocaţii (Legea 277/2010) şi persoane care se află temporar în situaţii vulnerabile. 

"Pentru listele iniţiale (respectiv beneficiarii de venit minim garantat şi/sau de alocaţie pentru susţinerea familiei), distribuţia pachetelor se va face în 45 de zile calendaristice de la data primirii lor. Pentru listele suplimentare (respectiv beneficiarii în situaţii critice de viaţă ori persoane dependente), pachetele vor fi distribuite în 15 zile calendaristice de la data finalizării distribuţiei listelor iniţiale", a comunicat DAS.

Pentru beneficiarii de venit minim garantat sau alocaţie pentru susţinerea familiei eliberarea pachetelor se va face pe baza documentului de identitate în original titularului beneficiului acordat, pe baza listelor întocmite de aparatul de specialitate al primarului, pentru persoanele / familiile pentru care sunt întrunite condiţiile de acordare. În cazul beneficiarilor de pe listele suplimentare sunt necesare cererea beneficiarului sau sesizarea primită de la o terţă persoană, certificatul de încadrare în grad de handicap, ancheta socială efectuată de personalul specializat care să ateste starea de vulnerabilitate în care solicitantul se află. Distribuţia pachetelor se face la sediul DAS de la "Piramida lui Dubeţ", din şos. Naţională.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.