anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

De azi începe Salonul Ofertelor Educaţionale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a

GALERIE
oferte educationale
 • oferte educationale
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi organizează, începând de astăzi, 27 mai, Salonul Ofertelor Educaţionale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Evenimentul va avea loc în mediul online, pe lângă galerii virtuale de promovare a unităţilor şcolare şi caravana online de promovare a învăţământului dual, elevii şi părinţii având ocazia să participe şi la o serie de webinarii pe mai multe teme. 

Evenimentul este organizat anual de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, anul acesta, având în vedere restricţiile cauzate de răspândirea Covid-19, manifestările mutându-se în mediul online. „Şcoala la distanţă, generată de situaţia actuală, preia în mod firesc preocuparea pentru viitorul tinerilor noştri şi pentru călătoria lor educaţională. Organizatorii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi îşi propun, prin manifestări specifice, să ofere un context favorabil unei decizii optime în alegerea traseului educaţional pentru un număr foarte mare de elevi din clasele a VIIIa.

Astfel, Salonul ofertelor educaţionale din acesta an implică toate unităţile de învăţământ liceal şi profesional din judeţ promovând virtual ofertele de învăţământ liceal, profesional, dual pentru anul şcolar 2020-2021“, menţionează reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. În ceea ce priveşte calendarul evenimentelor, astăzi, 27 mai, de la ora 9.00, va avea loc lansarea Galeriei virtuale de promovare a unităţilor de învăţământ liceal şi profesional. Galeria conţine filme, afişe, pliante sau flyere de prezentare. Informaţiile pot fi accesate pe www.cjrae-iasi.ro, iar informaţiile vor rămâne şi după finalizarea evenimentului. Tot mâine, pe acelaşi site, vor putea fi accesate informaţii legate de învăţământul profesional dual.

Elevii şi părinţii vor putea participa, în perioada 27-29 mai, şi la webinarii susţinute de specialişti, profesori şi consilieri şcolari pe temele „Povestea unui succes“, Pregătit pentru schimbare!“, „Cum aleg liceul potrivit pentru mine?“, „Harta carierei“ şi „La ce sunt bun, la ce aş putea fi mai bun?“. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.