De azi, Spitalul de Copii oferă non-stop consultaţii online

joi, 26 martie 2020, 02:50
2 MIN
 De azi, Spitalul de Copii oferă non-stop consultaţii online

Va fi disponibil câte un medic pentru orice specializare. Prin această aplicaţie de mobil, oficialii unităţii vor să reducă numărul prezentărilor la spital.

Începând de astăzi, la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ va fi implementată o aplicaţie de telemedicină prin intermediul căreia părinţii vor putea obţine consiliere din partea medicilor. Astfel, reprezentanţii unităţii medicale spun că vor să reducă numărul prezentărilor la spital, iar cazurile care nu reprezintă urgenţe vor putea să fie rezolvate prin intermediul platformei. Serviciul va fi disponibil la orice oră, 24 din 24, existând câte un medic pentru fiecare specializare cu care părinţii vor putea lua legătura. Mai exact, sunt implicate trei specializări: ortopedie, chirurgie şi pediatrie generală.

„Vinerea trecută am avut o discuţie cu firma care deţine softul, va fi o aplicaţie care se va descărca pe telefonul mobil de pe site-ul nostru. Vor fi trei terminale, iar pacientul sau însoţitorul va explica situaţia în care se află, specialistul va cere mai multe informaţii şi va face recomandări. Vrem să acordăm un suport părinţilor, să nu mai fie puşi copiii pe drumuri, sperăm ca acest serviciu să rămână valabil chiar şi după ce va trece acest val, iar ulterior chiar să intre şi în sistemul de decontare al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate“, a explicat ec. Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Copii. În acest moment a fost redusă şi activitatea din spital, fiind internate doar cazurile care nu suportau amânare. În cadrul spitalului a fost constituit un comandament de criză format din conducerea spitalului şi şefii de secţii cu atribuţii specifice, acest comandament întocmind un plan de măsuri pentru adaptarea activităţii în contextul epidemiologc actual.

De exemplu, în ultimele zile, adresabilitatea din Unitatea de Primire a Urgenţelor a fost mult mai scăzută, fiind înregistrate 30 de cazuri în 24 de ore, în condiţiile în care media de până acum era de 100 – 130 de copii într-o singură zi. „Acum ajung la noi doar cazurile ce reprezintă urgenţe, cum ar fi sindrom convulsiv, arsuri, traume, cazuri care au nevoie de prezentare imediată. Se internează doar urgenţele, celelalte cazuri primesc tratament la noi şi se continuă la domiciliu. Ţinem cont şi de vârstă, de localitatea de unde provine pacientul, de gradul de receptare a informaţiilor oferite de medici ca să ne asigurăm că pacientul va continua tratamentul în mod corespunzător“, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. 

Publicitate și alte recomandări video

Îți recomandăm

Comentarii