De câţiva ani, comuna Cuza aşteaptă ajutor de urgenţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

De câţiva ani, comuna Cuza aşteaptă ajutor de urgenţă

GALERIE
siret comuna AL. I. Cuza
  • siret comuna AL. I. Cuza
- +

Comuna Al.I. Cuza aşteaptă ajutor de urgenţă pentru consolidarea malului Siretului. Primăria comunei a solicitat Prefecturii reluarea demersurilor făcute acum trei ani în vederea corectării albiei Siretului. 

„Problema din comuna A.I. Cuza nu este nouă, dar rezolvarea ei s-a prelungit. Vom trimite chiar joi o comisie în zonă pentru a vedea care este situaţia curentă şi pentru a relua demersurile pentru soluţionarea problemei. Ştim în principiu care este soluţia, dar trebuie să vedem exact unde a apărut blocajul şi de ce“, a declarat prefectul Marian Şerbescu. În cursul ultimilor 40 de ani, albia Siretului s-a deplasat spre est cu aproximatic 300 metri, pe o lungime de aproximativ 2 km, malul surpându-se treptat. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în comuna A.I. Cuza, unde o casă s-a prăbuşit în apele râului, gardul unei a doua gospodării ajungând la doar câţiva metri de râu.

Situaţia a fost cauzată de exploatarea balastului din albie. Pentru stoparea fenomenului de eroziune, a fost propusă tăierea unui cot al albiei şi efectuarea de lucrări de consolidare a malului. În urmă cu aproape trei ani, Prefectura a întocmit două proiecte de hotărâre de guvern care ar fi permis soluţionarea problemei. Un prim proiect presupunea exproprierea a 2,2 ha de pădure de la un proprietar privat, respectiv a zonei ce ar fi fost afectată de lucrări. Un al doilea proiect viza alocarea din Fondul de Mediu a 28 milioane lei, sumă considerată suficientă pentru lucrări. Schimbarea Guvernului la sfârşitul anului 2014 a întrerupt procesul de aprobare a hotărârilor, iar situaţia a rămas nemodificată până în prezent. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.