De ce a lipsit Cosette de la scenetă?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

De ce a lipsit Cosette de la scenetă?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Voi v-aţi întrebatără, stimaţi telespectatori, măcar aşa, în calitate de contribuabili care le plătiţi lefurile actuale şi pensiile speciale viitoare, de ce alaltăieri, la conferinţa pe care senatorul USR de Iaşi Dan Lungu a ţinut-o alături de un membru din conducerea naţională a partidului, de faţă nu era şi celălalt parlamentar de Iaşi, deputăţica Cosette Chichirău? 

Şi asta cu atât mai mult cu cât, vorba aia, ea se dă de ceasul morţii că va fi candidatul partidului la premărie, vorba aia...Ei bine, iacătă că, dacă voi nu v-aţi întrebat, ne-am întrebat noi. Apoi l-am întrebat şi pe amicul nostru Archibald Tănase, ca să ne spună el de ce nu încap cei doi aleşi ieşeni ai USR în aceeaşi sală de vreun an şi ceva încoace, ştiut fiind că, la o adică, la alegerile din toamnă (sau alea anticipate, care-or mai fi ele) e clar că încap amândoi pe liste în zona eligibilă, no problem.

Ba problem, stimabililor, căci nu e vorba doar de locuri eligibile pentru ei, ci de faptul că fiecare vrea să împartă el celelalte locuri, despre care se aude că la Iaşi ar fi la concurenţă cu cele ale partidoiului, deci ar fi de unde da. Aşadar, miză importantă: cine va pune mâna pe polonic? Despre cum stau taberele, ia’n daţi ‘mneavoastră foaia înainte, la pulsuleţul de mâine, şi apoi purcedeţi a ceti!

Începe bubuiala la partidoi

Nici nu a început luna congresului de alegere a jupânului cel mare în partidoi, şi deja au început bubuielile interne. Cei doi candidaţi cu şanse care se profilează cică ar fi fiul de miliţian şef Ciolacu, şi fostul tractorist Stănescu. Iar apele zice-se că acum se împart: unul adună parlamentari pentru a susţine moţiunea, al doilea bate palma cu aceiaşi ca să n-o voteze. Aşadar, vedem rezultatul moţiunii, apoi vom şti şi cine va câştiga la partidoi...

Pariul Iaşului pe calul mort din partidoi?

Apropo de vizita recentă a lui Stănescu la Iaşi: oare care e chichirezul cu promisiunea făcută lui nea Măricel, că va deveni vice la nivel naţional? Ehehee, ce linguşeli şi temenele au fost acolo, sigur n-aţi vrea să fi fost de faţă, că intraţi în pământ de ruşine...

Dar ştiţi care-i chichirezul ăla adevărat? Că lui nea Măricel cică tare i-au mai plăcut laudele. Zicem astea, aşa, ca să ştiţi cum va merge Iaşul la viitorul congres, de luna viitoare. Adicătelea, să ştiţi care este calul mort din cursa asta. Ce, a pariat vreodată Iaşul altfel?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.