anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

De ce a plâns Peni Hill la ceas de seară: o fi luna, sau planetele?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Dacă tot este uichend, haideţi să lăsăm olecuţă deoparte sforile şi curmeiele politichiei, ca să rădem pe astăzi doar de cei din spatele lor, adicătelea aleşii noştri ca brazii. 

Iar astăzi, pentru că tot a început uichendul, şi pentru că tot n-am mai vorbit de multicel despre Peni Hill, şi pentru că, în sfârşit, am promis că o să-i mai atragem atenţia din când în când dar, luaţi cu altele mai gogonate, am cam uitat de promisiune, iote că astăzi s-a împlinit sorocul şi-l trecem pe Peni drept în capul listei. Căci, la ce marfă avem mai jos, zău că merită din plin.

Ciripesc păsărelele de subt streaşina palatului cel roznovan, alea mai atente şi la alte aspecte ale vieţii publice decât boabele găsite pe jos, căci într-una din seri, să tot fie luna de atunci, Peni Hill cică s-ar fi întins cu niscai apropiaţi la un şpriţ tehnic, de seară, ca să mai discute una sau alta, dar zice-se că şi cu un anume motiv, nu contează acesta. Iar spre final, după cum ne ciripesc păsărelele alea de subt streşini, cică personagiul nostru principal a fost lovit în moalele capului de jalanie, dar şi de angoase adânci şi refulate, iar la un moment dat, printre suspine, zice-se căci a început a plânge încetişor.

A început cică să se plângă că simte că e lucrat de conspiraţionişti şi de servicii, şi că nu mai trece mult şi va ieşi din funcţie în cătuşe, taman el care a făcut atâtea pentru oraş, pentru ţară, pentru continent şi pentru omenire, că are copchilaşi de pus la casele lor, şi că nedreptatea asta e strigătoare la cer dar nu are ce face, şi câte şi mai câte, de, iote, chiar că ne oprim aicea că, nu de alta, dar ne pufneşte şi pe noi plânsul acuma ia...

Acuma, deh, o fi fost oare de la luna aşchie care a fost atunci pe cer? Să fi fost oare de la conjuncţia lui Saturn cu Jupiter? Sau, cine ştie, de la altceva mult mai aproape, chiar pe masa din faţă? Sau, Doamne-fereşte, de la ceva ce tocmai lipsea de pe masă...

Un meci trist la şpitalul de veseli. Ce rol are şeful lins de vacă?

Şi, ca să rămânem în afara politichiei, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie la final, de la şpitalul de veseli. Acolo unde se şuşoteşte că, în frenezia concursului de manager de la final de an, cam toţi ochii iscoditori sunt pe noua famiglie pusă acolo la butoane, şi rămasă tot acolo, de fostul manager Şerbet, ăla cu freza linsă de vacă.

Da, e vorba de soţii Periniţă, ea cu toate asistentele în subordine, el adus pe post de om care să se ocupe de procesele instituţiunii, şi amândoi cică ţinând aşa de bine totul în frâu, atunci ca şi acuma, încât lumea abia aşteaptă acolo vreun gheneral care să facă şmotru cu cadrele nealiniate şi să mai răsufle ceilalţi uşuraţi. Iar motivul pentru a fi pus pe făraş, cel puţin la soţ, cică e pregătit deja de cei oropsiţi: personagiul, cu studii juridice la butic, nu a câştigat absolut niciun proces, pierzând bani publici cu căruţa. Pregătiţi deci berea şi seminţele, că se anunţă meci fain!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.