anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

De ce au anchetatorii dubii în privința sinuciderii unei fete de 15 ani găsită spânzurată

GALERIE
suzy
 • suzy
- +

Pe data de 9 mai, Georgiana Denisa Unchiaşu, poreclită Suzy, a plecat de acasă, sub pretextul că merge să-şi cumpere îngheţată. În realitate, însă, convinsă de prietena, colega şi vecina ei, numită tot Georgiana, a plecat să se distreze cu aceasta şi cu nişte amici, bărbaţi, în islazul de la marginea comunei, la hotarul cu localitatea Tomşani. Ei au fost ultimii oameni care au văzut-o în viaţă. Luni, 11 mai, Poliţia a fost alertată la 112 de către părinţi, după ce Suzy nu s-a mai întors acasă şi au început căutările. Abia vineri, 15 mai, a fost descoperită spânzurată, într-o pădure de pe dealul în vârful căruia se distrase, de către o localnică plecată după plante medicinale.

Sâmbătă, 9 mai, Georgiana, prietena lui Suzy, trebuia să-şi întâlnească iubitul. Deşi era stare de urgenţă şi nu erau permise decât anumite deplasări, Cătălin, iubitul amicei, venea pentru a doua oară să-şi vadă prietena, în pofida restricţiilor. Se mai văzuseră la sfârşitul lunii martie. Şi de această dată, Cătălin l-a convins pe Alin, de 33 de ani, tatăl a trei copii, să-l ducă cu maşina la Oteşani, aceştia locuind într-o comună învecinată. Dar acesta i-a pus o condiţie: „Bine, te duc, dacă-mi găseşti şi mie o fată”, după cum a recunoscut ulterior Cătălin. Fata a găsit-o Georgiana, în persoana lui Suzy, care ar fi fost de acord să meargă la întâlnire în schimbul „unui pachet de ţigări”. Cel puţin asta susţine Georgiana.

Există o serie de întrebări fără răspuns în acest caz. Una dintre suspiciuni este legată chiar de locul unde a fost găsită copila. Deşi nu avea 1,70 m înălţime, creanga de care a fost găsită spânzurată este la mai bine de doi metri de pământ. Când a fost descoperită, picioarele erau pe pământ, fapt care i-a făcut pe anchetatori să ia în considerare că este posibil ca aceasta să se fi urcat în copac. În acest caz, mai spun specialiştii, este greu de crezut că, dacă şi-a dat drumul din copac, şireturile ar fi putut să-i susţină greutatea, chiar dacă vorbim despre o fiinţă destul de slăbuţă cum era Suzy. În plus, este greu de crezut că fata s-a sinucis după ce s-a distrat toată ziua.

Totuşi, în cazul în care se dovedeşte, fără dubii, că Georgiana Denisa Unchiaşu s-a sinucis, se pot stabili autorul / autorii morali, cei care au împins-o pe fată să apeleze la acest gest fatal.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.