Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

De ce au lipsit la Bucureşti liderii liberali din administraţia ieşeană

GALERIE
alegeri PNL Ciuca
  • alegeri PNL Ciuca
- +

Primarul Iaşului, preşedintele CJ, dar şi alţi primari de marcă din judeţ, nu apar în fotografia de grup a delegaţiei PNL Iaşi la congresul de alegere a lui Nicolae Ciucă în funcţia de preşedinte al partidului.

 

Prezenţa la Congresul extraordinar de la Bucureşti a unei delegaţii restrânse de liberali ieşeni a ridicat unele semne de întrebare privind eventuale opţiuni în filiala de la Iaşi. După cum se ştie, duminică a fost desemnat un nou preşedinte al PNL în persoana lui Nicolae Ciucă, singurul candidat pentru această funcţie devenită vacantă brusc la doar 6 luni de la ocuparea ei în cadrul unui alt congres al partidului.

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai activi primari ieşeni ai PNL ne-a explicat că la un congres extraordinar prezenţa este mai restrânsă, circa 1300 de delegaţi din toată ţara, faţă de 4.500-5.000, câţi au fost la reuniunea precedentă, unde a fost ales Florin Cîţu. În ceea ce o priveşte, primăriţa comunei Ciorteşti, Alina Apostol, ne-a spus că nu a putut să meargă la Bucureşti din motive personale. Nici primarul celei mai mari comune ieşene, Miroslava, Dan Niţă, nu a fost prezent duminică la Bucureşti, de asemenea, din motive personale.

Alături de preşedintele Organizaţiei Iaşi a PNL, Alexandru Muraru, în fotografia de grup apar încă 26 de persoane, de la parlamentari (toţi cei trei), la primari, consilieri judeţeni şi locali, dar şi figuri necunoscute publicului.

Printre cei din jurul lui Muraru trebuia să fie şi preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe. În fotografie apar în schimb vicepreşedinţii CJ, Sorin Afloarei şi, în spatele său, Marius Dangă. "Am ales încă din prima clipă să fac un pas în spate din prim-planul scenei politice până la clarificarea tuturor acuzaţiilor care îmi sunt aduse. Am ales să mă dedic proiectelor ieşenilor, am ales să mă dedic în această perioadă exclusiv activităţilor administrative. Consider că este un semn de respect pentru toţi cei care mi-au acordat încrederea în alegerile locale din 2020", ne-a spus Costel Alexe. Dacă nu a fost duminică să-l voteze pe Nicolae Ciucă preşedinte al PNL, Costel Alexe a fost ieri la premier împreună cu Alexandru Muraru, "pentru proiectele comunităţii noastre, atât cele propuse de CJ Iaşi, cât şi cele ale administraţiilor locale".

Dar, dacă administraţia liberală a judeţului a fost totuşi reprezentată la congresul de duminică, ce s-a întâmplat cu primarul liberal al municipiului Iaşi, mai ales că al său coleg de la Paşcani apare în poza de grup? În imagine apare Alin Andrieş, consilier local, propus pentru o funcţie de secretar de stat la Ministerul de Finanţe. Dacă vicele Daniel Juravle nu se află în ţară, primarul Mihai Chirica ne-a spus că a discutat cu liderii liberali ieşeni despre susţinerea pentru Nicolae Ciucă, astfel că deplasarea sa la Bucureşti nu mai era neapărat necesară. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri