anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 07.08.2022

De ce este important ca USR şi PNL să facă alianţă la Iaşi pentru alegerile locale

GALERIE
puls
 • puls
- +

De ce trebuie alianţă între USR  şI PNL la Iaşi, aceasta-i întrebarea la care trebuie să răspundem astăzi într-un mod aşa de competent încât de mâine să se facă această coaliţie, nu alta. 

Răspunsul de bază este acela că doar aşa poate fi bătut Mihai Chirica, actualul primar, care reuşeşte să ţină de partea sa undeva între 15 şi 20 la sută din votanţi. Procentul acesta poate fi mărit, dacă va candida din partea unui partid politic, Pro România, să spunem, sau chiar PSD, după ce Viorica va fi mazilită. De ce are primarul o aşa audienţă în pofida faptului că nu a făcut mare lucru în mandatul său şi s-a asociat în rele cu golanii târgului? Mihai Chirica este tipul acela de individ care, din întâmplare sau nu, a spus o vorbă la un moment de maximă audienţă, iar lumea îl ţine minte de deştept multă vreme, nemaicontând ce face şi ce spune. Este vorba de atitudinea anti Dragnea.

Sociologul Malcolm Gladwell exemplifică acest tip de specimen cu preşedintele SUA Warren Harding, cel mai slab preşedinte din istorie, pe care lumea l-a votat doar pentru că a făcut o bună impresie la început. Teoria “prostului solemn” se aplică foarte bine primarului nostru, cu atât mai mult cu cât înfăţişarea sa, îndelung modelată de aventurile unei tinereţi prelungite, îi dau o aparenţă de om încercat, stresat de problemele vremii. Audienţa sa de acum se datorează acestei figuri concentrate, atente, cu încreţituri fine care par să denote îngândurare. Acele cute subtile de pe chipul domniei sale, apărute după cine ştie ce chiolhanuri sau aventuri de alcoov, aşa de dragi unui om cu aplecare spre sexul frumos, dau aparenta solemnitate a feţei şi a discursului său. Extazul încercat de edilul nostru în faţa unui şpriţ bun, sau a unei doamne de calitate, este adevăratul motiv pentru care principalele partide de opoziţie trebuie să se alieze la viitoarele alegeri locale.

Încă o dată, cum se spune, nasul Cleopatrei influenţează istoria lumii. Aceste lucruri profunde fiind zise, să trecem mai departe la subiectul nostru şi să observăm că o alianţă între USR plus şi PNL ridică întrebarea cine va da candidatul comun. Dar să o luăm metodic. Ştiind deja din episodul trecut că USRplus va avea drept candidat pe Cosette Chichirău mai rămâne să ne aplecăm asupra candidatului PNL. Pentru această aplecare, vă invităm, cu deosebită consideraţie, să urmăriţi pulsul nostru de mâine.

Hai, hai, dihai, dihai, puneţi mâna pe Buhai!

Ce mai schelălăială şi jale a fost deunăzi în gazeta Buhaiului Şantajist, ce mai tânguire şi scâncet, de credeai că i s-a pus buhaiului belciug în nas şi era târât la DNA, nu alta. Când colo, ce să vezi! Huliganul de buhai plângea faptul că amicul său Şerbet nu a prins post de şef de cabinet la ministrul Sănătăţii. Ce specimen, ce atitudine de căldărari! Ales bules, ales bules, Ghihocele!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.