De ce este important ca USR şi PNL să facă alianţă la Iaşi pentru alegerile locale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

De ce este important ca USR şi PNL să facă alianţă la Iaşi pentru alegerile locale

GALERIE
puls
  • puls
- +

De ce trebuie alianţă între USR  şI PNL la Iaşi, aceasta-i întrebarea la care trebuie să răspundem astăzi într-un mod aşa de competent încât de mâine să se facă această coaliţie, nu alta. 

Răspunsul de bază este acela că doar aşa poate fi bătut Mihai Chirica, actualul primar, care reuşeşte să ţină de partea sa undeva între 15 şi 20 la sută din votanţi. Procentul acesta poate fi mărit, dacă va candida din partea unui partid politic, Pro România, să spunem, sau chiar PSD, după ce Viorica va fi mazilită. De ce are primarul o aşa audienţă în pofida faptului că nu a făcut mare lucru în mandatul său şi s-a asociat în rele cu golanii târgului? Mihai Chirica este tipul acela de individ care, din întâmplare sau nu, a spus o vorbă la un moment de maximă audienţă, iar lumea îl ţine minte de deştept multă vreme, nemaicontând ce face şi ce spune. Este vorba de atitudinea anti Dragnea.

Sociologul Malcolm Gladwell exemplifică acest tip de specimen cu preşedintele SUA Warren Harding, cel mai slab preşedinte din istorie, pe care lumea l-a votat doar pentru că a făcut o bună impresie la început. Teoria “prostului solemn” se aplică foarte bine primarului nostru, cu atât mai mult cu cât înfăţişarea sa, îndelung modelată de aventurile unei tinereţi prelungite, îi dau o aparenţă de om încercat, stresat de problemele vremii. Audienţa sa de acum se datorează acestei figuri concentrate, atente, cu încreţituri fine care par să denote îngândurare. Acele cute subtile de pe chipul domniei sale, apărute după cine ştie ce chiolhanuri sau aventuri de alcoov, aşa de dragi unui om cu aplecare spre sexul frumos, dau aparenta solemnitate a feţei şi a discursului său. Extazul încercat de edilul nostru în faţa unui şpriţ bun, sau a unei doamne de calitate, este adevăratul motiv pentru care principalele partide de opoziţie trebuie să se alieze la viitoarele alegeri locale.

Încă o dată, cum se spune, nasul Cleopatrei influenţează istoria lumii. Aceste lucruri profunde fiind zise, să trecem mai departe la subiectul nostru şi să observăm că o alianţă între USR plus şi PNL ridică întrebarea cine va da candidatul comun. Dar să o luăm metodic. Ştiind deja din episodul trecut că USRplus va avea drept candidat pe Cosette Chichirău mai rămâne să ne aplecăm asupra candidatului PNL. Pentru această aplecare, vă invităm, cu deosebită consideraţie, să urmăriţi pulsul nostru de mâine.

Hai, hai, dihai, dihai, puneţi mâna pe Buhai!

Ce mai schelălăială şi jale a fost deunăzi în gazeta Buhaiului Şantajist, ce mai tânguire şi scâncet, de credeai că i s-a pus buhaiului belciug în nas şi era târât la DNA, nu alta. Când colo, ce să vezi! Huliganul de buhai plângea faptul că amicul său Şerbet nu a prins post de şef de cabinet la ministrul Sănătăţii. Ce specimen, ce atitudine de căldărari! Ales bules, ales bules, Ghihocele!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.