Advertorial (P)

De ce este importantă verificarea istoricului unei mașini second hand înainte de a bate palma cu vânzătorul?

joi, 13 februarie 2020, 08:49
3 MIN
 De ce este importantă verificarea istoricului unei mașini second hand înainte de a bate palma cu vânzătorul?

Nu știți de unde să începeți căutările în vederea achiziției unei mașini second hand? Sau ați găsit deja o un automobil rulat în care vreți să investiți, dar nu sunteți încă singur dacă merită sau nu să-l cumpărați? Optați pentru un serviciu de verificare istoric auto pentru a elimina toate dubiile și a vă putea convinge de profitabilitatea investiției.

Chiar dacă este vorba de un vânzător pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere, este bine ca înainte de a investi într-o mașină veche să-i verificați “CV-ul” ca să nu aveți parte de surprize.

Cum se poate verifica istoricul unei mașini second hand?

Cea mai simplă metodă de verificare a istoricului unei mașini este după numărul VIN. Numele acestui număr din 17 caractere provine de la cuvintele englezești Vehicle Indentification Number și este echivalentul CNP-ului pentru mașini. În limba română numărului VIN i se mai spune și număr de șasiu.

Numărul VIN se găsește în general pe un element al mașinii care nu se poate demonta și pe certificatul de înmatriculare, la litera E. Dacă nu vă pasionează mecanica și automobilele probabil nici nu ați observat existența acestui număr, chiar dacă el se află în locuri ușor accesibile și vizibile cu ochiul liber ale mașinii. De exemplu, la unele automobile el este imprimat pe o plăcuță de identificare de la unul din pragurile ușilor din față, sau pe peretele compartimentului în care se află motorul.

La ce vă servește verificarea istoricului mașinilor second hand?

Pe baza numărului VIN al mașinii se pot afla o mulțime de informații prețioase precum:

  • anul de fabricație al automobilului;
  • tipul șasiului și al motorului;
  • combustibilul potrivit pentru alimentare;
  • culoarea originală a caroseriei;
  • amănunte despre tapițerie și alte dotări interioare;
  • piața de desfacere hotărâtă de producător;
  • informații legate de reparații;
  • inspecțiile tehnice efectuate până în prezent;
  • daunele autovehiculului dobândite în accidente și nu numai;
  • date ale proprietarului real al mașinii.

Cu alte cuvinte, cu acest simplu număr, dacă apelați la un profesionist specializat în verificarea numerelor VIN puteți afla totul despre mașina second hand pe care doriți să o cumpărați, inclusiv dacă aceasta a fost sau nu furată.

Cine poate verifica istoricul unei mașini?

Dacă ați găsit deja o mașină care vă place sau doriți de la început să scăpați de tot stresul legat de căutări, puteți apela la autoverificate.ro pentru a beneficia de servicii premium de verificare a automobilelor second hand.

Plata pentru un astfel de serviciu este pur și simplu o sumă infimă luând în considerație banii pe care i-ați putea pierde altfel în cazul în care mașina pe care v-o doriți nu este tocmai automobilul pe care îl promovează vânzătorul ei.

Lăsând la o parte situația în care după cumpărarea mașinii ați putea descoperi tot felul de vicii ascunse cauzate de accidentele în care a fost implicată și de care nu știați, când nu știți istoricul mașinii, există riscul să vă alegeți cu un automobil furat și în acest caz niciun contract de vânzare-cumpărare nu se va dovedi suficient pentru a vă recupera de la poliție mașina pentru care ați plătit.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii