anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Prima mare dilemă este aicea, cum spuneam mai sus, că premarele va avea o mare problemă în a-şi satisface camarila imobiliară la fel ca până acum, din cauză că adversarii userişti au câştigat mai multe locuri în conţilul local decât ar fi putut el duce. Ceea ce deja creează mare nervozitate şi blocaje în negocieri.

A doua mare dilemă vine chiar din partea şefei de la Usere, madam Cozet, care vrea să ajungă în 2024 să poată candida la primărie, ea sau colegul, fără amestec în puterea locală, cu vreun vice sau ceva de genul ăsta, pentru a putea critica cu toată forţa, nu numai pe jumate sau pe sfert. Problema aicea e că oameni de-ai ei aleşi local s-ar băga la o aşa dregătorie, de ce nu, şi iote că de aiciproblema.

O încercare de compromis ar fi venit recent, zice-se, din partea lui Cozet, care ar fi transmis că da, ar vota un vice de la liberali, dar acesta să vină frumuşel cu un program de guvernare locală, dar nu a mai spus ce intenţii are în ceea ce priveşte pe cel de-al doilea vice.

Cam aşa stau lucrurile la acest moment. Şi, cum vedeţi, liberalii vechi nu-s pe nicăieri. La fel şi fostul dipotat deştept Grămadă, care a picat iar de papagal, de mânuţă cu buhaiul umflat de trifoi cu numai trei foi, din ăla ce aduce ghinion. Iar dacă mai auziţi pe vreunul că altfel ar sta calimera, spuneţi-i să se ducă la buhai. Că mai are o mânuţă liberă...

Şalele politice

Apropo de socotelile liberale, să vă mai spunem una scurtă, ca să înţelegeţi contextul. Cică în campania dinaintea localelor din septembrie Mihăiţă şi cu dom’ Costel aranjaseră ca cei doi vici de la Primărie să fie ambii liberali: Juravle unul, liberal dar de-al lui Mihăiţă, iar celălalt Bostan, tot liberal dar de-al lui dom’ Costel. Procentul cu care îşi făceau ei aceste calcule era, evident, ceva... Revenind, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu aia din târg, aşa că acuma se fac alte calcule, pe genunchi. De aici, cum spuneam, şi durerea aia nasoală de şale...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.