De ce marțea sunt „trei ceasuri rele”? De multă vreme, tradiția înrădăcinată în popor este că această zi este „periculoasă” și trebuie să avem grijă la ce facem pe parcursul ei. Dar de unde a pornit această superstiție și ce soluție avem să scăpăm de „orele rele”? Potrivit credințelor populare, în această zi există trei momente nefaste care însumate fac trei ceasuri/ore. Dar de unde a provenit această superstiție și cum îi putem veni de hac?
Oricât ne-am declara de nesuperstițioși, parcă avem o strângere de inimă sau de stomac, atunci când începe o nouă zi de marți. Și asta, pentru că cel puțin generațiil ceva mai în vârstă de români au crescut auzind adesea în jurul lor, de la părinți, bunici, unchi, mătuși ori alte cunoștințe că în această zi există „trei ceasuri rele”.
Adică, trei ore în care trebuie să fii atent la ce faci și ce ți se întâmplă, altfel riști să ai parte de ceva total neplăcut, dacă nu cumva chiar o nenorocire. E drept, „trei ceasuri rele” sunt, de fapt, și sâmbăta, dar nimeni nu prea s-l plâns de acest lucru, mai ales că, în general, e zi de week-end, de repaus. Dar marțea continuă să ne facă probleme, aducându-ne uneori mici fiori reci pe șira spinării.
Citiți mai multe pe newsweek.ro
Publicitate și alte recomandări video