De ce nu a primit Simona Halep wild card pentru Roland Garros

sâmbătă, 25 mai 2024, 18:18
2 MIN
 De ce nu a primit Simona Halep wild card pentru Roland Garros

​Revenită de curând în circuitul WTA, Simona Halep nu va avea ocazia de a juca în acest an la Roland Garros, după ce organizatorii au decis să ofere wildcard-uri pentru alți sportivi. Mai mult decât atât, directoarea turneului de Grand Slam de la Paris a venit cu explicații în acest caz.

Simona Halep a primit de la revenirea pe terenul de tenis wildcard la turneele de la Miami, Oeiras, Madrid, Rabat și Paris (Trofeul Clarins), însă fosta lideră mondială nu a jucat mai mult de un meci la Miami și Clarins, la celelalte turnee renunțând din motive medicale.

Campioană la Roland Garros în anul 2018, Simona Halep a tot sperat că organizatorii îi vor acorda și aici un wildcard, însă aceasta a așteptat un zadar, întrucât ea nu s-a aflat pe lista sportivilor ce au primit wildcard la acest Grand Slam.

Mai mult decât atât, Amelie Mauresmo, directoarea turneului de la Paris, a lămurit situația Simonei și a explicat concret care au fost motivele pentru care aceasta nu a primit un astfel de wildcard.

„Dacă Simona ar fi fost exonerată în apelul ei de la tribunalul sportiv, poate că am fi luat o altă decizie. Astăzi, ea nu a fost exonerată de pedeapsă.

Am simțit să favorizăm alte jucătoare și sportive din Franța, unele mai tinere, mai degrabă decât Simona, având în vedere tot ce s-a întâmplat.

Mai era și Caroline Wozniacki, care făcuse o cerere. Acestea sunt alegeri foarte grele de făcut. Știm că provocăm dezamăgire și întotdeauna este dificil.” – a declarat aceasta, potrivit Eurosport..

Turneul de la Roland Garros va avea loc în perioada 26 mai – 9 iunie.

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Vestea că Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj a apărut vineri, 21 octombrie 2022.
Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).
Halep a fost audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024.
TAS a redus pedeapsa Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni.
Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii