anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

De ce nu vrea nimeni banii Direcţiei judeţene de drumuri. Licitațiile pică una după alta

GALERIE
drum cu gropi
 • drum cu gropi
- +

Licitaţiile pică una după alta din lipsă de oferte. Directorul DJADP a explicat motivul în plenul Consiliului Judeţean 

Mai toate licitaţiile lansate de Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor au fost anulate, cele mai multe din lipsă de ofertanţi, iar câteva, pentru că ofertele înregistrate erau neconforme sau inacceptabile. Luna aceasta, de exemplu, au „picat“ două pachete de lucrări de modernizare: DJ 282D, între Româneşti-Podu lloaiei-Popeşti-Mădârjac (30 km pentru 45,6 milioane de lei) şi DJ 208N între Lespezi şi Vânători (5,7 km pentru 9,36 de milioane). 
Luna trecută a eşuat procedura pentru modernizarea DJ 249D pe traseul intersecţie DJ 249E - Moreni - Prisăcani - Grozeşti - intersecţie DJ 249E (28,7 km, cu o valoare estimată de 43,8 milioane lei). 
 
În mai, alte patru segmente de drum judeţean au ratat atribuirea contractelor pentru că nu au atras nicio ofertă: 7,8 km pe DJ 249E Tomeşti - Ţuţora, 5,9 km pe DJ 201C de la limita judeţului Neamţ prin Răchiteni până la intersecţia cu DN 28, 5,4 km pe DJ 208G între Kogălniceni şi Oboroceni şi 11,2 km din DJ 244D, de la limita judeţului Vaslui prin Dolheşti şi Ciorteşti până la Coropceni.
 
În procedură de atribuire se află trei porţiuni de drum: 2,3 km din DJ 280 între Oţeleni şi limita judeţului Neamţ (4,3 milioane de lei), 3 km din DJ 248E între satele Alexeşti şi Cuza Vodă (4,65 milioane) şi cel mai mare proiect finanţat prin PNDL, dar suplimentat luna trecută de la 65 la 85 de milioane de lei - cei 36 km din DJ 246. 
 
Directorul DJADP ne-a explicat, ieri, că motivul pentru care licitaţiile nu găsesc constructori este criza acută de forţă de muncă de pe piaţa construcţiilor. Aşa cum a declarat şi luna trecută în faţa consilierilor judeţeni, Ovidiu Ciucan a menţionat şi salariile mici pe care le poate asigura Direcţia în comparaţie cu societăţile private pentru personalul specializat, respectiv pentru cei care conduc lucrările. Soluţia pe care o întrevede el este implicarea companiilor de construcţii din alte zone ale ţării. 
 
Totuşi, Ovidiu Ciucan s-a arătat mulţumit că toate celelalte şase proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală sunt în diferite faze de execuţie şi că cel de-al şaptelea îşi va găsi, şi el, constructorul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.