anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 08.08.2020

De ce PSD continuă să fie cel mai retrograd și mai antieuropean partid din România și probabil din UE (P)

GALERIE
PHOTO-2020-07-06-11-09-45
  • PHOTO-2020-07-06-11-09-45
- +

O cercetare sociologică amplă mi-a dezvăluit recent că PSD este considerat retrograd și antieuropean, (caracteristici traduse ca valori incompatibile cu dezvoltarea și progresul unei societăți) de o mare parte a societății care se circumscrie în mod apreciabil și electoratului său. Cu alte cuvinte, simpatizanții și votanții PSD acceptă astăzi că partidul care a dominat România post-1989 este în prezent nefrecventabil în Uniunea Europeană. Electorii spun într-o proporție covârșitoare că PSD pur și simplu nu se va putea schimba deloc, nu se va auto-reforma și va continua să fie un factor distructiv în instituțiile românești, care va submina continuu statul de drept, echilibrele macro-economice și avansul democrației.

Este pentru prima dată când votanții PSD acceptă că vehiculul politic pe care îl preferă este dăunător propriei țări. Este o structură politică anacronică, lipsită complet de scrupule, care nu are niciun numitor comun cu binele public, cu decența, cu rigorile democrației. PSD este un partid care funcționează în alt timp istoric, este într-o continuă negare a realităților României anului 2020 și a speranțelor celor mai mulți din această țară.

Pandemia de coronavirus a arătat că lupta PSD cu instituțiile europene din ultimii ani nu a fost un episod trecător. Antieuropenismul PSD este ultimul instrument de atac la adresa democrației și a schimbărilor profunde. De la președintele Ciolacu până la ultimul primar, PSD este o voce a teoriilor conspirației care subminează toate curentele europene democratice de astăzi și tot eșafodajul instituțional. Nu există temă europeană în mainstream-ul politic de astăzi să nu fie atacată de PSD și de sateliții săi. Ponta, Tăriceanu, Meleșcanu, alte grupări străvezii, „deputați de un mandat” sau structuri sub formă de ONG-uri și organisme care împrăștie fake-news-uri și minciuni zi de zi, cu toții sunt antrenați într-un efort fără precedent de a bloca starea de urgență, starea de alertă, de a face tot posibilul pentru ca neîncrederea, haosul, anarhia să provoace o panică generalizată și o stare de frustrare permanentă în rândul oamenilor.

Este aproape incredibil cum acești oameni nu pot să se schimbe, cum întrețin zi de zi un discurs care provoacă moarte la propriu. A spune direct și indirect, cu tonalitate înaltă, dar și cu subînțeles, pe toate canalele media și cu toate prilejurile, că pandemia de coronavirus este o invenție a UE și a guvernului PNL, că cifrele privind numărul de infectări și de decese sunt artificial crescute, înseamnă a te situa de aceeași partea a teoriilor lui Dragnea.

PSD a contribuit decisiv prin ceea ce a făcut în Parlament - dar și prin comandamentele dictate CCR, Avocatului Poporului și altor instituții unde încă dețin o influență majoră - la un adevărat atac la siguranța națională. Întreținând teoria „falsei-pandemii”, PSD este astăzi responsabil direct de scoaterea celor din carantină și izolare din spitale și, pe cale de consecință, de infectarea involuntară a sute sau mii de persoane.

Cazurile deputaților Solomon și Stativă sunt elocvente și acestea continuă un mesaj imperturbabil, neîntrerupt de prăbușirea PSD în sondaje și izolarea partidului la nivel european. Solidaritatea conducerii PSD cu cei doi demonstrează ceva profund toxic, un mod de a gândi și a acționa care validează în interior aceste acțiuni alimentând și încurajând noi astfel de fapte și evenimente. În viziunea acestor retrograzi și primitivi politicieni, străinii, minoritarii, Bruxelles-ul, marile corporații, SUA, toți sunt rând pe rând dușmanii PSD. Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Bacalbașa, Deputatul „Mitralieră”, Orlando Teodorovici, Eugen Nicolicea și mulți alți lideri PSD au șocat România cu jignirile lor, aroganța, antisemitismul, șovinismul, xenofobia, discriminările la ordinea zilei, agresivitatea și sfidarea oricăror linii roșii. Ei au întreținut un discurs al urii și al unei lumi paralele în care electoratul PSD a devenit practic captiv. Cu fiecare nouă temă europeană, criză instituțională sau economică, o nouă teorie și un nou atac erau lansate. Orice realitate era deturnată. Universul PSD este al unei românii care nu trebuie să se dezvolte, care nu trebuie să fie decentă, europeană, occidentală, conectată la procesele euro-atlantice, este o Românie ținută prizonieră.

În Parlament toate măsurile economice ale guvernului Orban erau fie blocate, fie supralicitate numai pentru a declanșa un deficit uriaș, pentru a intra în incapacitate, pentru ca România să fie decuplată de la piețele internaționale și să cadă în categoria „Junk”. Acesta e visul PSD-ist.

 Epoca Dragnea este de fapt întreaga filosofie de existență a PSD, care a fost perfecționată și complet devoalată după epocile Iliescu, Năstase, Ponta și Dăncilă. Cu toții au sabotat permanent statul și au lucrat necontenit la vulnerabilizarea structurilor economice și politice ale României, dând atacuri peste atacuri sistemelor de justiție și ordine publică. Ei au fost cei care au creat sistemele paralele de pensii speciale pentru a-și subordona și loializa categorii socio-profesionale ce au devenit indispensabile într-un circuit de a lua voturi plătite cu prețul stagnării României.

PSD este astăzi catalogat la Bruxelles și în marile cancelarii occidentale ca fiind mai toxic decât partidele extremiste. Populismul violent și malefic al PSD este o frână profundă la adresa întregului spirit european și occidental, la adresa valorilor continentale și este o rampă pentru a lansa în România întreaga pleiadă de fake-news-uri și de propagandă anti-europeană, anti-americană ce vine dinspre Federația Rusă. PSD a devenit practic un ventilator de neoprit al curentelor care lucrează în favoarea ruperii UE întreținând un radicalism ce transformă orice temă, orice criză, orice proiect într-un mesaj anti-european. Astfel, PSD a transferat electoratului său ideea că criza economică mondială din 2008 a fost provocată de marile multinaționale și de George Soroș, PSD a continuat cu lupta cu justiția ca o formă de emancipare și independență față de Bruxelles, iar pandemia este livrată propriilor simpatizanți ca o mare conspirație mondială pentru a slăbi micile națiuni.

Încurcați în propriile teorii ale conspirației, fake-news-uri și minciuni, PSD-iștii au făcut abstracție de situația din propriul partid. E o saturnalie a iraționalității ce nu mai poate fi oprită. Deși partidul e în cădere liberă, e la jumătate din scorul din 2016, este devorat de lupte interne și de hemoragia aleșilor locali, deși mulți lideri își caută exit-ul iar partidul e aproape în faliment financiar, PSD continuă lupta cu UE, cu atacarea măsurilor de restricție, cu împrăștierea celor mai nocive teorii pe care le găsim în străfundurile mediului online. Astfel PSD continuă să fie cel mai retrograd și mai antieuropean partid în vreme ce electoratul constată cu fiecare zi cum, din orice postură, această structură politică continuă să fie cel mai mare dușman al României și al viitorului său.

Costel ALEXE, Membru al Guvernului României și Președintele PNL Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un sezon de ducă-se pe pustii

Nicolae GRECU

Un sezon de ducă-se pe pustii

Bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Şi bine că a scăpat şi Iaşul de coşmar.

Filmuletul zilei

opinii

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Eugen MUNTEANU

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Se argumentează în continuare necesitatea de a face distincţie între declararea de către Sfântul Sinod a Sfântului Andrei drept patron al României şi realitatea istorică a faptului că „cel dintâi chemat” dintre apostolii lui Iisus Hristos a predicat în Scythia (Dobrogea actuală), cu mai multe secole înainte ca poporul român să se fi format ca atare.

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

pr. Constantin STURZU

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

În această a doua parte a articolului vom sonda alte câteva elemente ale filmului ce au corespondent în viaţa duhovnicească. Convoiul de nave care pleacă din Statele Unite spre Marea Britanie trece prin trei zone. 

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.